MÜCADELE HABER- Çelişki dolu kararın kulüpleri mağdur ettiğini belirten Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Siyabend Aydın, ”Diyarbakır’ın bunaltıcı sıcağında Temmuz ayında nasıl maç oynayacağız? Nisan sonuna kadar oynatılsın biz test dahil masrafları karşılamaya hazırız” dedi.

 

Diyarbakırspor, Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nin pandemi gerekçesiyle ertelenmesine tepki gösterdi. Federasyonun liglerin 17 Nisan’da başlayacağına dair karar alarak grupları ve fikstürü belirlediğini, bundan dolayı transfer ve kamp yaparak lige hazırlandıkları dönemde verilen erteleme kararının kulüpleri derinden sarstığını dile getiren kulüp başkanı Siyabend Aydın,  yanlış buldukları bu karardan dönülmesini istedi.

 

Ligin Nisan sonuna kadar başlaması halinde koronavirüs testleri dahil masrafları ödemeye hazır olduklarını belirten Başkan Aydın, kulüplerin mağduriyetinin giderilmemesi halinde bu durumun derin yaralar açacağını kaydetti.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA İLAN EDİLEN ÖNCEKİ KARARA UYULSUN”

Başkan Aydın, ”Lig takvimi ilan edildiği için transferler yaparak takımımızı kampa gönderdik. Tam lig başlayacak iken erteleme kararı verildi. Bunu anlamak mümkün değil. Çok ciddi paralar harcadık. Madem oynatmıyordunuz neden bizi masrafa sürüklediniz? Bu kadar kulüp, antrenör ve sporcu ne olacak? Çelişki dolu olan bu karar daha büyük mağduriyetler yaratmadan yanlıştan dönülmeli.

Sporu seven, sporcuya değer veren bir Cumhurbaşkanımız var. Kendisinin talimatıyla verilen lig Nisan ayında başlatılsın kararı devam etmelidir. Nisan ayı sonuna kadar başlaması halinde test giderleri dahil tüm masrafları göze aldık. Bu yanlıştan dönülmelidir.  Mayıs’ta başlaması halinde Temmuz sıcağında Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da, Adana’da, Hatay’da, Mersin’de nasıl oynanacak bu maçlar? Antrenöründen malzemecisine kadar herkes zor durumda.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim