Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Cumartesi günü yapılacak Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Kongresi’ne ilişkin basın açıklaması yapan Başkan Bozan şöyle konuştu: “Saadet Partisinde, 2007 yılından bu yana onur ve şerefle sürdürdüğüm İl Başkanlık görevimi, 26 Haziran Cumartesi günü, Saat 13: 00 te Kaplan Düğün Salonunda, Muhterem Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu Beyin katılımıyla yapacağımız il kongremizde, Sayın Abdurrahman Ergin Beye gönül rahatlığıyla devir edeceğim. Biz bundan sonra da, hem Genel Merkezimizin, hem de İl Başkanımızın emrinde, çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Abdurrahman Ergin Bey; 33 yaşında Silvan doğumlu İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da yapmış, M.Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği fakültesinde mezun olan Abdurrahman Ergin kardeşimiz, Fırat Üniversitesi Yapı Anabilim Dalında Yüksek lisans eğitimini tamamlayarak, İnşaat Yüksek Mühendisi ünvanını aldı. Gençlik yıllarından itibaren, Milli Görüş geleneğinin birçok sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve 2012 yılından bugüne kadar Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığını yürüten Abdurrahman Başkanımız. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan TBMM 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Saadet Partisi Diyarbakır Milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı. Evli ve bir çocuk babası olup inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Hayat İnşaat firmasının ortağı ve yöneticisi olan Abdurrahman Ergin Kardeşimiz, yapılan istişareler sonunda, Diyarbakır teşkilatımız ve Genel Merkezin kararıyla, İl kongremizde, İl Başkan adayımız olacaktır. Şimdiden kendisine ve yeni yönetimine başarılar diliyorum.”

 

HDP’NİN KAPATILMASI

Basın açıklamasında HDP’nin kapatılmasına ilişkin de konuşan Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Bozan, “Biz siyasi partilerin yargıyla kapatılmasına karşıyız. Siyasi partileri halk açar ve halk kapatır. Siyasi parti mensupları bir suç işlese yargılanıp cezalandırılabilir ve partiden uzaklaştırılabilir. Bugüne kadar yaklaşık 21 parti kapatılmış ama çözüm olmamıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzur ve barışı için siyaset alanını yok etmek değil aksine genişletmek gerekir. Akli selim bunu gerektirir. Bunun siyasi bir karar olduğuna inanıyor, Anayasa Mahkemesinin olumsuz bir karar almamasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim