MÜCADELE HABER- Diyarbakır Silvan ilçesinde son dönemde artan intihar vakalarına dikkat çeken Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, vatandaşların çeşitli nedenlerden kaynaklı bir depresyon geçirdiğini belirtti.  Başkan Bozan, intihar vakalarına karşı yapılması gerekenleri şöyle dile getirdi:

 

“Başta Silvan ilçemiz olmak üzere son zamanlarda bölgemizde ciddi intihar vakalarıyla karşılaşıyoruz. Silvan İlçemizde son bir yılda 20 kişi intihar etmiş. Son olarak 3 kardeşin 20 gün arayla intihar etmesi çok düşündürücüdür. Vatandaşların çeşitli nedenlerden kaynaklı, bir depresyon geçirdiği görülmektedir.

 

Yapılması Gerekenler:

- Merkezi yönetim, israf, savurganlık politikalarından vaz geçip, üretim ve istihdama yönelik yatırımlara dönmeli ve ülkenin kaynaklarını herkese adil bir şekilde paylaşmalıdır.

 

- Bu intiharların, büyük bir kısmının ekonomik sıkıntılardan kaynaklı olduğunu tahmin etmekle beraber, akraba ilişkileri, inanç dünyaları, psikolojik durumları ve adli vakalar olarak, Başta Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ve Emniyetin ilgili birimleri olmak üzere, tüm ilgili kurumlar tarafından çok yönlü araştırılmalı ve gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.

 

- TUİK’te Türkiye genelinde saha çalışması yapmalı doğru verileri iktidarın önüne koymalıdır. Bu sonuçlara göre Merkezi yönetim ve yerel yönetimler, başta eğitim ve ekonomik tedbirler olmak üzere yapılması gereken tüm tedbirler ivedilikle almalıdır.

 

- Eğitim müfredatı inanç değerlerimize uygun düzenlemeli, insanlarımızın sağlam bir Allah ve Ahirt inancına sahip olmaları sağlanmalıdır.

 

- Uyuşturucu, fuhuş, kumar, şiddet ve aile yapımıza zarar veren içerikli filim, dizi ve ahlaksız programlara müsaade edilmemelidir.

 

- Vatandaşın faturalarını ödeyebilmesi için bir gelirinin olması gerekir. Bunun için de Akp iktidarı, israf, savurganlık, faiz, borçlanma,  politikalarından vaz geçip, üretim, istihdam, ihracat ve adil paylaşım politikalarına dönmelidir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim