MÜCADELE HABER- Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozan, “Siyonist İsrail Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı yine işgal etti ve savaş alanına çevirdi yetmedi Gazze’yi bombaladı, onlarca şehit yüzlerce Filistinli yaralandı. Korkuyu öldürmüş Mücahit Filistin halkı yıllardır mescidi aksaya canını siper ediyor. İslam ülkelerinde vatandaşlar protesto için meydanları dolduruyor. Bu cesaretli milletlerin en büyük talihsizliği ülkelerindeki liderlerin, İslam’ın onur ve izzetini kaybetmiş, korkak ve işbirlikçi liderler olmasıdır. Bu vesile ile İsrail terör devletini nefretle lanetliyorum. Bu işgaller bu katliamlar ilk mi? Hayır. Son mu? Maalesef hayır. Neden? Çünkü Müslümanlar başsız, çünkü Müslümanlar lidersiz, çünkü Müslümanlar dağınık” dedi.

 

“İSRAİL LAFTAN SÖZDEN KINAMAKTAN ANLAMIYOR”

AK Parti’nin İsrail’e yönelik tutumunu eleştiren Bozan, “Eğer böyle bir tablo olmasaydı İsrail bu pervasızlığı gösterebilir miydi? Hepimiz biliyoruz ki İsrail bu cesareti İslam ülkelerindeki dağınıklığın yanında birde İslam ülkelerinin işbirlikçi yönetimlerinden alıyor. Buna AKP iktidarı da dahildir. AKP 20 yıldır tek başına iktidar, iki İslam ülkesini bir araya getirememiş İsrail’i zora sokacak bir adım atmamış hatta bazı uluslararası kurumlarda önünü açmıştır. AKP iktidarının yaptığı her işgal ve katliam sonrası halkın gazını alacak, hamasi nutuklarla İsrail’le sadece “kınama” ve ekran üzerinden “kavga” görüntüsü vermiştir. Diğer yanda, ekonomik ve siyasi ilişkileri ise artarak devam etmiştir. Tarih bize göstermiştir ki İsrail laftan sözden kınamaktan anlamıyor, İsrail ateşli hutbelerden anlamıyor, İsrail basın açıklamalarından ve mitinglerden anlamıyor, İsrail’in anladığı tek dil var. O da güçtür. Gün İslam ülkeleri liderlerinin kınama günü değil, AKP iktidarının İslam Ülkelerini ikna ederek hep birlikte balyoz gibi İsrail’in tepesine inme günüdür Gün İsrail’in anlayacağı dilden, en yüksek perdeden konuşma günüdür. Ama ne yazık ki bakıyoruz, iktidar da STK ve diğer vatandaşlar gibi İsrail’i kınıyor. Ey iktidar! Sen bir STK’a değilsin sen iktidarsın. STK ve vatandaşların beklentilerine göre icraat yapmakla yükümlüsün” diye konuştu.

 

YAPILMASI GEREKENLER

Bozan, acilen yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

1- Meclis acilen Kudüs ve Mescidi Aksa gündemi ile toplanmalıdır

2- Cumhurbaşkanı bütün siyasi partilerle bir araya gelmeli içerde bir güç birliği desteğiyle uluslararası tüm kurumları harekete geçirmelidir.

3- Azerbaycan’a, Irak’a Suriye’ye lojistik yardım veya asker gönderildiği gibi Kudüs’e Mescidi Aksaya da asker gönderilmelidir.

4- Mavi Marmara davası yeniden başlatılmalıdır

5- Birleşmiş Milletler Genel Kurulu acilen toplantıya çağrılmalı Filistin’e barış gücü gönderilmesi için çaba sağlanmalıdır.

6-İslam işbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler Kudüs ve Mescidi Aksa gündemiyle acilen toplanmalı Kınama dışında yaptırımlara yönelik adımlar atılmalıdır

7-İsrail’de elçiliği olan İslam ülkeleri elçilerini hemen geri çekmeli

8- İsrail’e bütün ticari ilişkiler askıya alınmalı

9- D8 dönem başkanı Bangladeş Kudüs ve mescidi Aksa gündemi ile acil toplanmalı

10- Askeri ve strateji bütün ortaklıklar askıya alınmalı ve hiçbir yeni anlaşma yapılmamalıdır.

11- ABD’nin ilan ettiği “yüzyılın anlaşmasını kabul eden Müslüman ülkeler bu anlaşmayı derhal çöpe atılmalıdır

 

BOYKOT ÇAĞRISI

Vatandaşlara İsrail mallarını boykot etme çağrısında da bulunan SP Diyarbakır İl Başkanı Bozan şunları söyledi;

 

“STK ve Vatandaşlarımızda iktidarı harekete geçirecek barışçıl ve şiddete yol açmayacak söylem ve eylemlerine devam etmeli. Vatandaşlar İsrail mallarını boykot etmelidir. Ama bir haftalık değil sürekli bir boykot olmalıdır. Vatandaşın İsrail mallarını boykot etmesinin yanında bir boykot görevi daha vardır. O da AKP’ye oy vermemektir. Çünkü vatandaş marketlere gittiğinde İsrail malları satışta yoksa alabilecek mi? Yok. İsrail mallarını vatandaş gidip kendisi mi İsrail’den alıp evinde kullanıyor? Hayır. Bu malların Türkiye’ye girişini yaptıran ve İsrail’le ticari ilişkilerini devam ettiren Akp iktidarıdır. Gerçek ve kalıcı boykotu iktidar yapmalıdır ki etkili olabilsin. Bundan dolayı diyorum ki vatandaşın gerçek boykotu AKP’ye olmalıdır. Artık Akp’ye oy vermeyecek onu sandığa gömecektir, çünkü 20 yıldır tek başına iktidar ve her saldırı ve katliam sonrası aynı şeyleri tekrar ediyoruz. Vatandaşlarımız oylarıyla, içinde Salahattin’i Eyyubileri barındıran sözü ve icraatı bir olacak, D8in mimari Saadet Partisini iktidar yaparak İsrail’in zulmüne dur diyecektir. Bu kesin çözümü seçmediğimiz sürece, her işgal ve katliam sonrası iktidar birkaç hamasi mesajla vatandaşın gazını alacak, vatandaş birkaç gün slogan atacak ve boykot diyecek, bir hafta sonra her şey unutulacak bir dahaki işgale kadar hayat devam edecek ve İsrail’in yaptıkları yanında kar kalacaktır. Müslümanların birliğinin oluşacağı ve İslam Aleminin kalbine saplanmış hançer olan “İsrail terör devletinin zulmüne son verecek saadetli bir gelecek diliyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim