Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Biz bize yeteriz Türkiyem' adlı kampanyaya birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır’dan da destek geldi. Kampanyaya,  Diyarbakır  Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu 1 maaşını, Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu 2 maaşını, Çermik Belediye Başkanı Karamehmetoğlu ve Hani İlçe Belediye Başkanı Lale 3 maaşını bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" yardım kampanyasına yoğun destek geldi. Siyaset, iş dünyasından isimlerin yanı sıra  çok sayıda belediye ve kamu yöneticisi de kampanyaya katıldı.

"Biz bize yeteriz Türkiyem" sloganıyla hayata geçirilen Milli Dayanışma Kampanyasına destek veren Diyarbakır  Valisi ve Büyükşehir Belediye Bşkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kampanyaya bir maaşını bağışladığını duyurdu. Güzeloğlu, "Fitre ve Zekaat için Ramazan Ayını  beklemeyelim" diyerek, dayanışma çağrısında bulundu.

Merkez Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci ile Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç da kampanyaya birer aylık maaşlarını bağışlayarak destek olduklarını bildirdi.

AK Parti Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'da Milli Dayanışma Kampanyasına iki aylık maaşını bağışladı.  Beyoğlu, iki aylık maaşını bağışlama kararı aldı. Beyoğlu, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Maddi ve manevi olarak her türlü katkıyı sağlamamız lazım. Bu nedenle iki aylık maaşımı bağışlıyorum. Tüm vatandaşlarımızı milli sorumluluk duygusu ile hareket ederek kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

AK Parti Hani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Lale'de, "Biz yize beteriz Türkiyem" kampanyasına tam destek vererek, üç maaş bağışta bulundu. Lale, 3Biz birlikte güçlüyüz. Biz bize yeteriz Türkiyem" diyerek, Milli Dayanışma Kampanyasına yaptığı desteği duyurdu.

Ak Parti Çermik İlçe Belediye Başkanı Şeyhmus Karamehmeoğlu ise üç aylık maaşını bağışladı. Karamehmetoğlu, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Maddi ve manevi olarak her türlü katkıyı sağlamamız lazım. Bu nedenle üç aylık maaşımı bağışlıyorum. Tüm vatandaşlarımızı milli sorumluluk duygusu ile hareket ederek kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.

 

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, kampanyaya 5 aylık maaşını bağışlayarak katıldı.

Şentop, "Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde, birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız, inşallah. Biz birlikte Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Salgına karşı mücadelemizden de hep birlikte galip çıkacağız." dedi.

Kampanyaya destek veren isimler arasında HMP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer aldı. Şentop gibi 5 aylık maaşını kampanyaya bağışlayan Bahçeli, kampanyaya destek verilmesi çağrısında bulundu.

Bahçeli, "İçinden geçtiğimiz zor günleri dayanışma duygularını teşvik ederek, yardımlaşma hissiyatını harekete geçirerek aşacağımıza yürekten inanıyorum. Birbirimize el uzatırsak, zorda kalanlara destek verirsek hem insani hem de islami sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ile Hamza Dağ 3 aylık maaşını, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise 5 aylık maaşını kampanyaya bağışladı. Kampanyaya çok sayıda AK Partili milletvekili ve il başkanı da destek sağladı.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milli Dayanışma Kampanyası'na bir aylık maaşını, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,, TOBB'un kampanyaya 10 milyon lira bağışta bulunduğunu duyurdu.

Kampanyaya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle 15 milyon, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise 5 milyon liralık bağışla destek olacaklarını açıkladı.

Yardım kampanyasına destek verenler arasında akademisyenler de yer aldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç ve YÖK üyeleri ile ÖSYM Başkanı Halis Aygün birer aylık maaşlarını kampanyaya bağışladıklarını duyurdu.

Kampanyaya ayrıca EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz 3 aylık maaşı ile kurul üyeleri ise birer aylık maaşlarıyla destek verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Milli Dayanışma Kampanyası'na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkı sunacaklarını duyurdu.

 

 

Editör: TE Bilisim