MÜCADELE HABER-  HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleriyle birlikte partisinin Iğdır İl Örgütü’nü ziyaret etti.  Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Buldan, şu iddialarda bulundu:


“AK Parti hükümeti toplumsal karşılığını artık kaybetmiştir. Toplumsal desteği kaybeden bir iktidar, kaybetme karşısında muhalefete saldırı esas almıştır.  Evet, anketlerde AK Parti’nin düşüşünü görüyoruz, biliyoruz. İşte bu saldırı, atanan kayyımlar, irade gaspı, tam olarak AK Parti’nin kaybettiğinin göstergesidir. AK Parti kaybettikçe, HDP’nin büyüdüğünü görüyor. Bu saldırının asıl amacı, HDP’nin büyümesine yönelik bir saldırıdır. Onlar kaybettikçe biz büyüyoruz, onlar kaybettikçe bu saldırıyı hız kesmeden devam ettiriyorlar. Sadece belediye başkanlarımıza değil, bugün halkların iradesi olan Hakkari ve Diyarbakır milletvekillerimiz, sayın Leyla Güven ve Musa Farisoğulları, 3 gün önce Mecliste milletvekillikleri düşürülerek, gözaltı alındılar ve cezaevine konuldular. 4 Kasım’da Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın ve onlarla birlikte onlarca milletvekilimizin vekilliği düşürüldü. 4 Kasım’ın ardından siyasi darbeler devam etti. Hem belediyelere hem vekillere yönelimler oldu. Bugün 7 Haziran’ın yıldönümü. Türkiye halkları çok iyi bilir ki, 7 Haziran Türkiye halklarına umut veren bir tarihtir, bir dönüm noktasıydı. 


7 Haziran 2015 seçimleri Türkiye’de yeni bir aralığın, yeni bir kapının, bir değişimin ve dönüşümün başlangıcıydı. İlk darbe 7 Haziran seçimlerine yapıldı. 7 Haziran seçimlerinde seçimleri iptal ettiler ve 1 Kasım tarihinde ülkeyi bir kez daha seçime götürdüler. Ne oldu? HDP bir kez daha kazandı. Ne oldu? HDP seçimi kaybetmedi. Ondan sonraki seçimlerde de HDP umut oldu. HDP Türkiye’de halkların sığınacağı bir liman oldu. 


31 Mart yerel seçimlerinde her türlü engellemeye rağmen, kayyım gasplarına rağmen, birçok belediyede eşbaşkanlık kazandı. İstanbul seçimleri Türkiye tarihinde bir ilktir.  İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Mersin’de HDP olmadan hiç kimse seçimi kazanamaz bir hale geldi. Bugün de iddia ediyoruz: Bundan sonra Türkiye’nin hiçbir yerinde HDP olmadan kimse seçimi kazanamaz.”

HDP ve CHP’den 3 milletvekilinin milletvekilliklerinin düşürülmesiyle önemli açıklamalrda bulunna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birkaç gündür Meclis'teki milletvekillerinin hukukun gereği milletvekili statüsünün üzerinden alınması sebebiyle 'darbe' sözü üretmeye çalışıyorlar. Allah’ınızı severseniz, siyasete en büyük darbe terördür. Ülkeye en büyük darbe terördür. Terörü, darbeyi meşrulaştırmak için hukukun, demokrasinin, kardeşliğin yolunu tıkamakla eş tutmayınız. Türkiye’nin en büyük vesayet alanlarından birisi terördür. Bu attığımız adımlarla birlikte terörü ülke lügatimizden çıkarıyoruz. Yine ifade ediyorum yine terör siyasete, demokrasiye, aynı zamanda özgürlüğü, cumhuriyete ve geleceğe vesayettir. Bunu her zaman söylüyorum terörle sadece dağlarda mücadele yeterli değildir" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim