MÜCADELE HABER- Diyarbakır'dan övgü dolu sözlerle bahseden Büyükelçi Peralta, Medeniyetin başkentinin Diyarbakır olduğunu ve bu sebepten dolayı Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini söyledi. Diyarbakır'ı ekonomik, kültürel ve tarihi anlamda çok önemli bir şehir olarak gördüklerini, amaçlarının Diyarbakır'ı kendi ülkelerinde tanınır hale getirmek olduğunu dile getiren Peralta, Türkiye ile ortak yönlerinin çok olduğunu vurgulayarak Diyarbakır’da fahri konsolosluk açmak istediklerini, Diyarbakır’la ekonomik, politik ve ticari anlamda ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.

 

Vali Münir Karaloğlu ise 'Türkiye’nin Latin Amerika ülkeleri ile ilişkisi iyi durumda. Sayın Büyükelçinin Ankara'ya atanmasından sonra ilişkiler daha da gelişecektir. Diyarbakır, yukarı Mezopotamya’nın ve medeniyetin merkezidir. Sayın Büyükelçinin tespitleri doğru.” dedi.

 

Görüşmede Diyarbakır'ın tarihi ve kültürüyle, hem ülkemiz açısından hem de bölge için tarım, hayvancılık, sanayi gibi birçok alanda önemli bir merkez olduğunu söyleyen Karaloğlu şöyle konuştu: “Diyarbakır birçok tarımsal faaliyetin ilk defa yapıldığı, birçok hayvanın ilk defa evcilleştirildiği yerdir.  Diyarbakır bir ticaret merkezidir. Ortadoğu pazarına yakın bir konuma sahiptir. Üretilecek ürünlerin buradan pazarlanması kolaydır.”

 

Büyükelçi Peralta tarafından Valilik Şeref Defterinin imzalanması sonrası başlayan görüşmede Vali Karaloğlu ve Büyükelçi Peralta’nın yanı sıra; Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ve Paraguay Büyükelçiliği çalışanları yer aldı. Görüşmenin karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim