Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Çınar Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Roma döneminin doğudaki en son garnizonu olan Zerzevan Kalesi Kazı Evi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun’dan kazılarla ilgili son durumu alan Kaymakam Büyüknalçacı, kazılarda gönüllü olarak çalışan ekibe de teşekkür etti.

 

Kazı evindeki kaleden çıkarılan materyalleri de inceleyen Kaymakam Büyüknalçacı, ziyaretteki amacının kazıda çalışan gönüllüleri tebrik etmek ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirmek olduğunu ifade ederek, “Kazı ekibi ve gönüllü çalışanlarımız çok harika işler başarıyorlar. Emekleri çok büyük. Özellikle gönüllü çalışanlarımız işi yerinde öğreniyorlar. Hepsine çok ama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

KAZILAR 2014 YILINDA BAŞLAMIŞTI

Roma döneminin doğudaki en son garnizonu olan Zerzevan Kalesindeki kazılar ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ile 2014 yılında başladı. Kazılardan önce bilinmeyen yerleşimde kazılarda ortaya çıkarılan gözetleme-savunma kulesi, surlar, Mithraeum, yeraltı sığınağı, kilise, askeri-sivil konutlar, yeraltı ibadethanesi, sunaklar, kaya mezarları, su kanalları gibi yapılar ulusal ve uluslararası alanda ilgi uyandırmış ve turistlerin ziyaret ettiği bir ören yeri haline gelmiştir

Editör: TE Bilisim