MÜCADELE HABER- Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Kasım ayında çocuklar başta olmak üzere her kesime yönelik düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. Kültür etkinlikleri kapsamında “Kırklar Dağı’nın Düzü Uçurtma Şenlendirdi Bizi” sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliği Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, daire başkanları, yüzlerce çocuk ve ailelerin katılımıyla Kırklar Dağı-Ongözlü Köprü yerleşkesinde gerçekleşti. Uçurtma şenliğinde yüzlerce yıldır hikayesi anlatılan türkülere konu olan Kırklar Dağı şarkısını Diyarbakırlı ses sanatçısı Bedri Ayseli uçurtmaya uyarlayarak seslendirdi.

 

 

‘VİRÜSE KARŞI 3 TEMEL VE BASİT KURALA UYALIM’

“Kırklar Dağı’nın Düzü Uçurtma Şenlendirdi Bizi” şenliğinde bir konuşma gerçekleştiren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Koronavirüs (Covid-19) salgınının hala bitmediğini ve virüsün sevdiklerimizi aramızdan almaya devam ettiğini söyledi. Virüsten dolayı herkesin (sosyal mesafe, maske ve hijyen) 3 temel ve basit kurala uyması gerektiğini belirten Karaloğlu, çocukların virüsten etkilenmediğini ama hastalığı eve taşımasıyla birlikte ebeveynlerin hastalanabileceğini bu yüzden de çocukların da dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.

 

‘BİLGİ EVLERİNİ ARTIRACAĞIZ’

Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk ve gençlere yönelik önemli kültürel etkinlikleri bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, katılımcılara Bilgi Evi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Bilgi Evi’nin sayılarını artıracaklarını ve büyük ilçelerde de Bilgi Evi açacaklarını aktardı. Bilgi Evi sayesinde daha fazla çocuğa ulaşacaklarını ve çocukları sokaklardaki tehlikelerden koruyacaklarını kaydeden Karaloğlu, yeni uygulamaya koyacakları Akademi Lise ile gençlere destek kursları oluşturacaklarını söyledi. Akademi Lise projesiyle gençlere değerler ve spor eğitimleri de vereceklerinin altını çizen Karaloğlu, “Başka bir projeyi de genç kızlarımız için başlatacağız. Mezun olan kız çocuklarımız var. Köyde ve şehirde evinde ders çalışma ortamı olmayan bu kız çocuklarımız içinde 30 dairelik bir misafirhane oluşturacağız. Çok yakın zamanda hayata geçecek bu projede kızlarımız üniversite sınavlarına hazırlanacak. Kadınlar ve kızlarımızın eğitimi bizim için çok önemli, projeyle birçok genç kızımız üniversiteyi kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

 

‘1 MİLYON 750 BİN KİŞİYE ULAŞMAK İSTİYORUZ’

Diyarbakır’da yaşayan 1 milyon 750 bin çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engellilere bir şekilde temas etmek istediklerine işaret eden Karaloğlu, “Onların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini Diyarbakırlı hemşerilerimize sunmak istiyoruz. Bu konuda ekibimizle beraber gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Karaloğlu’nun konuşmasının ardından çocuklar ve aileleriyle bir araya gelerek onların sorunları ile taleplerini dinledi. Miniklerle yakından ilgilenen Karaloğlu, çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu stantlarda hazırlanan uçurtmalar, etkinliğe katılan çocuklara dağıtıldı. Dağıtılan renkli uçurtmalar miniklerin ellerinde gökyüzünde süzüldü. Tiyatro sanatçıları giydikleri renkli kıyafetlerle çocukların bu mutlu anına ortak oldu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koronavirüs nedeniyle açtığı stantta vatandaşlara maske dağıttı ve stantta el antiseptiği bulundurdu. Türk Uçurtma Takımı da çocukları etkinlikte yalnız bırakmadı.

Editör: TE Bilisim