Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Deva Partisi Diyarbakır 1. Olağan Kongresi'nde tek aday olarak Başkanlığa seçilen Av. Cihan Ülsen, kutlama amacıyla kendisine çiçek ve çelenk gönderenlere teşekkür ederek, gönderilen çiçek ve çelenklerin yerine, kentte faaliyet yürüten ve toplumsal olaylardan olumsuz etkilenen çocuklar için kurulduğu günden bu yana çeşitli aktiviteler düzenleyerek onlara her türlü destekte bulunan Rengarenk Umutlar Derneği’ne partilerinin adına bağışta bulunmalarını istedi.

 

Deva Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Cihan Ülsen açıklamasında şöyle konuştu: “Değerli Dostlar, DEVA Partisi Diyarbakır il Başkanlığı'na gösterdiğiniz teveccüh için çok teşekkür ederiz. Partimize tebrik amacıyla çiçek ve çelenk göndererek mutluluğunuzu paylaştığınızı biliyoruz. Ancak biz, bizim adımıza Rengarenk Umutlar Derneği'ne bağışta bulunmanızı rica ediyoruz. Dezavantajlı kadın ve çocuklara destek amaçlı faaliyetler yürüten Rengarenk Umutlar Derneği'ne DEVA Partisi Diyarbakır il Başkanlığı adına yapacağınız bağışlarınızla ülkemizi birlikte güzelleştireceğiz. Çok teşekkür ederiz.”

 

Bir grup aktivist tarafından 4 yıl önce kurulan  Rengarenk Umutlar Derneği, özellikle de Sur'da sokağa çıkma yasağı sırasında meydana gelen çatışmalı ortamlar ile göç ve toplumsal olaylardan olumsuz etkilenen çocukların yaşadığı derin travma izlerinin azaltılmasına destek olmak için sosyo-psikolojik ve kültürel çalışmalar ile etkinlikler yürütüyor. Çeşitli aktiviteler düzenleyerek onları yeniden hayata bağlayan ve onlara haklarının bilincinde olmalarını anlatan ve onlara her türlü destekte bulunan Rengarenk Umutlar Derneği,  toplumsal olaylar ve çatışmalı ortamlarda yaşanan çocuk hak ihlalleri ve bu ihlallerin bıraktığı etkileri ortadan nasıl kaldırılacağını tartışıp yollarını aramak için Protect Defenders’in desteğiyle önümüzdeki ay Çocuk Hakları Akademisi’ni açıyor.  Atölyeler, 1 Kasım 2020 – 28 Mart 2021 tarihleri arasında belirli aralıklarla 15 gün sürecek ve toplamda 10 farklı atölye içeriği planlanacak. Dernek, ilk dönemi başlayacak olan Çocuk Hakları Akademisi’ne çocuk haklarına dair emek veren aktivist, sivil toplum örgütleri ve uzmanları katılması için davet etti. 

Editör: TE Bilisim