MÜCADELE HABER- DEVA Partisi Bağlar Kurucu İlçe Başkanı Celal Demirtaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak tüm Diyarbakırlıları 15 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek Bağlar 1. İlçe Kongresine davet etti. Gündeme ilişkin açıklamasında 8 Mart Dünya Kadınlar günün buruk geçirdiklerini ifade eden Demirtaş, kadın cinayetlerine değinerek şöyle konuştu. “Bu ölümlerin çoğunun geçim sıkıntısından dolayı meydana gelen boşanmaların beraberinde getirdiği sıkıntılardır. Biz Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, ekonomide eşit dağılım politikasını izleyerek yaşanan intihar ve boşanmaların önüne geçerek yurttaşlarımızın ekonomik refah düzeyini yükselteceğiz.” Dedi. Parti kapatma konusunda değinen Demirtaş, siyasi partileri kapatmak yerine siyasi partiler yasasının değiştirilmesinde yana olduklarını ifade etti.

 

“8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ BURUK BİR ŞEKİLDE KUTLADIK”

DEVA Partisi Bağlar Kurucu İlçe Başkanı Celal Demirtaş’ın açıklaması şöyle, “Demokrasi ve Atılım Partisi olarak 1. Yaşımızı kutladığımız bu günlerde, 15 Mart Pazartesi Günü Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımı ile gerçekleştireceğimiz Bağlar 1. İlçe Kongremizin heyecanı ve sevincini yaşamaktayız. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle yaşanan aile içi sorunlardan ötürü intihar olaylarının yanı sıra boşanmalar meydana gelmektedir. Dün 8 Mart dünya emekçi kadınlar günüydü ancak her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart dünya kadınlar gününü buruk bir şekilde kutladık. Çünkü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre son 65 günde 67 kadın öldürüldü. Bu ölümlerin çoğunun geçim sıkıntısından dolayı meydana gelen boşanmaların beraberinde getirdiği sıkıntılardır. Biz Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, ekonomide eşit dağılım politikasını izleyerek yaşanan intihar ve boşanmaların önüne geçerek yurttaşlarımızın ekonomik refah düzeyini yükselteceğiz.

 

“SİYASİ PARTİLERİ KAPATMAK YERİNE SİYASİ PARTİLER YASASININ DEĞİŞMESİNDEN YANAYIZ”

Biz Demokrasi ve Atılım partisi olarak, Siyasi partileri kapatmak yerine siyasi partiler yasasının değişmesinden yanayız. Ülkemizde %11.70 oy oranı ile 5 milyon 866 bin 309 yurttaşımızın oyunu almış bir siyasi partiyi birileri istiyor diye kapatılmasının gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Eşit, Özgürlükçü ve katılımcı bir anlayışın temeli olan DEVA Partisi olarak yargıda devrim niteliğinde reformlar yaparak, yurttaşlarımızın hukuka ve yargıya olan güvenini tekrardan kazanacağız.

 

 ‘’BAĞLAR’IN DEVA’SI HAZIR’’ sloganı ile Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ında katılım göstereceği Bağlar 1. Olağan kongremize Tüm Diyarbakırlı Yurttaşlarımızı davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim