MÜCADELE HABER- DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla parti binasında yaptığı basın açıklamasında kadınların uğradığı şiddeti, eril söylemleri kınamak ve de kazanımlarını korumak üzere varlık göstereceklerini ve mevcut iktidarların elini taşın altına koyarak bu ayrımcılığa bir son vermesi gerekmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca bütün illerde bugüne kadar hayatını kaybetmiş kadınları temsil eden birer ağaç dikileceği de söylendi.

 

“KADINLARIN KAZANIMLARINI KORUMAK ÜZERE VARLIK GÖSTERECEĞİZ”

Açıklamayı okuyan Diyarbakır Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Gülten Arslan Ekinci şöyle konuştu. “Bizler Deva Partisi Diyarbakır İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı olarak kıymetli emektar kadınlarımızın gününü kutluyoruz. Bugün alanlarda kadınların uğradığı şiddeti, eril söylemleri kınamak ve de kazanımlarını korumak üzere varlık göstereceğiz. Hayatın her alanında emekleriyle varlık gösteren kadınlar; bugün hala şiddetin, sömürünün, baskının tehdidi altındadırlar. Bu, kadınların sırf cinsiyetleri sebebiyle uğradıkları ayrımcılığın bir sonucudur. Bugün kadınlar;  sosyal, siyasi, eğitim iş kısaca hiçbir alanda kendilerini güvende hmemektedir. Salgınla birlikte gelir adaletsizliği, eğitim ve sağlık alanlarında sorunlar hızla büyümektedir. Maalesef işten çıkarılanlar hep kadınlar olmuştur. Bugün 8 Mart söylemlerimizin gerçek olması için mevcut iktidarların elini taşın altına koyarak bu ayrımcılığa bir son vermesi gerekmektedir.

 

“8 MART MÜNASEBETİYLE BİR KADIN ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Geçtiğimiz hafta Deva Partisi olarak 8 Mart münasebetiyle bir Kadın Zirvesi gerçekleştirdik. Bu zirvede kapsayıcı bir toplumsal hareket ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesini hedefledik. Kadını toplumdan ayrıştıran söylemleri ve ideolojileri yıkmayı hedefledik. Cinsiyete dayalı bütçelemeyi, kadın yoksulluğunu azaltmayı, işe alımlardaki cinsiyetçi uygulamaları bitirmeyi, kadın istihdamını ve girişimciliğini geliştirmeyi hedefledik. Kadınların adalete erişimini, faillerinin cezasız kalmamasını, şiddetin her türlüsü ile mücadeleyi hedefledik. Bu yolda bu politikalarla yürüyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.

 

“KADINLARIMIZI TEMSİL EDEN BİRER AĞAÇ DİKECEĞİZ”

Ayrıca bugün bütün illerimizde bugüne kadar öldürülmüş (katledilmiş)  kadınlarımızı temsil eden birer ağaç dikeceğiz ve onların anısına yeniden bir yaşam canlandıracağız. Biz Diyarbakır Deva Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı olarak 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyor ve kadının şiddete uğramamasını ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını temenni ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim