MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Dede Mahallesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe, Dicle Orman İşletme Şefi Hamza Bayaroğulları, Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldı.

 

GELECEĞE BİR NEFES BIRAKILACAĞI İÇİN SEVİNÇLİYİZ

Dicle Orman İşletme Şefi Hamza Bayaroğulları, öğrencilere fidan dikimi hakkında bilgiler verdi. Bayaroğulları, "Dicle Orman İşletme şefliği olarak, ilçeye bağlı Dede Mahallesi Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde 50 selvi, 150 adet değişik türlerde çam fidanını öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla toplu halde ektik" dedi. Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Özen Tekin de "Milli Ağaçlandırma Bayramında okulumuzda fidan dikimi gerçekleşti. Bu bizim için bir bayram. Geleceğe bir nefes bırakılacağı için sevinçliyiz. Emeği geçenlere, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

 

 

 

“DAHA YEŞİL VE GÜZEL BİR KULP İÇİN, FİDAN DİKİMİ İÇİN BİN FİDAN DİKTİK”

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 'Bugün fidan, yarın nefes' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kulp ilçesinde bin fidan toprakla buluştu. Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, daha yeşil bir Türkiye ve Kulp için, Tarım ve Orman Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı 'Bugün fidan, yarın nefes' sloganıyla düzenlenen fidanın toprakla buluşturulması etkinliğinde 15 Temmuz Hatıra Ormanında fidan dikti. Etkinlikte konuşan Kaymakam Gözlet, "Tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan Geleceğe Nefes kampanyasında saat 11.11’de milyonlarca fidan toprakla buluşuyor. Daha yeşil ve güzel bir Kulp için, fidan dikimi için oluşturduğumuz 8 bin metrekare alana bin fidan diktik. İlçemizin merkez ve kırsal mahallelerinde oluşturulan alanlara kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar tarafından fidan dikimi devam edecektir. Etkinliğe emekleriyle katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Etkinliğe Kulp Kaymakamı Gözlet, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Yılık, İlçe Emniyet Amiri Selim Toptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Güreş, Kulp Orman İşletme Şefi Mazlum Akdemir, kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim