MÜCADELE HABER- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO),  kent ve bölgede hizmet kalitesini arttırmak, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeyi sağlamak için yaptığı çalışmalar sonucunda Diyarbakır’da Türkcell Global, Tele performance, Telecom Asist, Mayen Telekominikasyon ve Callay çağrı merkezleri hizmet vermeye başladı. Müjdeyi veren ve kentin  çağrı merkezlerinin üssü olacağını  belirten DTSO Başkanı Mehmet Kaya, evden çalışma imkânı da sağlayan söz konusu çağrı merkezlerinin kentte onlarca farklı dilde sunmakta oldukları hizmetin gereği olarak dil bilen üniversite mezunları için de önemli bir istihdam kapsını açtığını söyledi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya şöyle konuştu:

 

İlimiz ve bölgemizde hizmet kalitesini arttırmak, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeyi sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri sonucu 5 Çağrı Merkezi Diyarbakır’da hizmet vermeye başladı.

 

Genç ve nitelikli iş gücünün yanı sıra, sahip olduğu tarihi ve kültürel mirası ile bölgenin en önemli kenti olan Diyarbakır bu yönüyle Çağrı merkezlerinin de merkez üssü olmaya devam etmektedir.

 

İlimiz ve bölgemizi kalkındırmanın ancak genç ve dinamik nitelikli iş gücüyle mümkün olabileceğinin bilinciyle hareket eden Odamız Çağrı Merkezleri ile yapmış olduğu görüşmeler sonucu toplamda beş Çağrı Merkezinin Diyarbakır’da hizmet vermelerini sağlamıştır. Çağrı Merkezleri gerek kamusal hizmetlerin, gerekse de özel sektörün sunmakta oldukları hizmet kalitesini arttırmak, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak konusunda önemli oldukları kadar, yerelde sağladıkları nitelikli ve genç iş gücü istihdamı ile de önemlidirler. Kentimizde çağrı merkezlerinin hizmete girmesi ile binlerce kişiye istihdam alanı açılmıştır.

 

Türkiye’nin en büyük 15 ili arasında %60,82’lik genç nüfusu oranı ile ikinci sırada yer alan Diyarbakır, nitelikli iş gücü yönüyle de oldukça önemli bir kenttir. Bu da çağrı Merkezlerinin ilimizde hizmet vermeleri için önemli bir avantaj sağladığı gibi, onlarca farklı dilde sunmakta oldukları hizmetin gereği olarak dil bilen üniversite mezunları için de önemli bir istihdam kapsı açılmıştır.

 

Çağrı Merkezlerinin ilimizde faaliyete geçmeleri ve birden çok dilde hizmet vermeleri bölgede yaşayan başta Kürt ve Arap nüfusunun kamusal hizmetlerden daha çok yararlanmalarını da sağlamış olacaktır. Bu da başta kamu olmak üzere özel sektörün hizmet kalitesini arttıracak, bölgede farklı sektörlerde yatırım yapabilmenin önünü açacaktır.

 

Gerek ilimizin kalkınması, gerekse de Çağrı Merkezlerinin ilimizde açılması sürecinde desteklerini esirgemeyen Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın M. Mehdi Eker, İl Valimiz sayın Münir Karaloğlu’na Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Çağrı Merkezi yöneticilerine teşekkür ediyor, Çağrı Merkezlerinin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

Evden çalışma imkânı da sağlayan çağrı merkezlerinde çalışmak isteyenler aşağıdaki linkler üzerinden başvuru yapabilecekler.

 

Türkcell Global Çağrı Merkezi;https://www.kariyer.net/is-ilani/turkcell-global-bilgi-cagri-merkezi-musteri-temsilcisi-diyarbakir-2603896

 

Teleperformance Çağrı Merkezi;https://www.kariyer.net/is-ilani/teleperformance-turkiye-cagri-merkezi-etkilesim-uzmani-diyarbakir-2597908

 

TelecomAsist Çağrı Merkezi; http://www.assisttkariyerim.com/  veya

 

https://www.kariyer.net/is-ilani/assistt-as-cagri-merkezi-musteri-temsilcisi-diyarbakir-2535812

 

MayenTelekominikasyonÇağrı Merkezi;https://www.kariyer.net/is-ilani/mayen-telekomunikasyon-hizmetleri-a-s-musteri-temsilcisi-donemsel-evden-calisabilen-2606174

 

Callay Çağrı Merkezi; https:https://www.kariyer.net/is-ilani/callay-cagri-merkezi-haberlesme-danismanlik-ozel-cagri-merkezi-musteri-temsilcisi-home-office-2492391

Editör: TE Bilisim