Devrim AKTÜRK 

MÜCADELE HABER- Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 28 Mart 2020 tarihinde durdurulan ve Diyarbakır’da olmak üzere Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya ve Batman garlarıyla beraber 6 şehirde indirme-bindirme işlemleri yaparak yolcularını taşıyan Güney Kurtalan Ekspresi, kademeli normalleşme ile beraber ana hat seferleri 12 Temmuz’da tekrardan yolcu seferleriyle başlayacak. Diyarbakır tren garında pandemi tedbirleri kapsamında sadece Batman’a giden tren seferleri normalleşme süreciyle beraber TCDD Taşımacılık’ın yaptığı duyuru sonrasında uzun hat seferlerine kaldığı yerden başlamış olacak. 

 

“10 GÜZERGAHTA OLMAK ÜZERE İŞLETİLMEYE BAŞLANACAK”
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık’ın resmi web sitesinde yaptığı paylaşımda, “Koronavirüs salgınıyla mücadele etme kapsamında 28 Mart 2020 tarihinden itibaren seferlerine ara verilen ana hat trenleri kademeli normalleşme sürecine geçilme kararı çerçevesinde 12 Temmuz’dan sonra ilk etapta 10 güzergahta olmak üzere işletilmeye başlanacak. Birbirinden farklı kültürleri, şehirleri ve yolcuları birbirine bağlayan TCDD Taşımacılık ana hat trenleri sahip olduğu konfor ve güvenli yolculuk ile sizlere seyahat imkânı sunmaktadır. Ayrıcalıklı ve farklı bir seyahat isteyenler için birbirinden çeşitli alternatiflerin sunulduğu bu trenler sayesinde hem güvenli yolculuk etmiş olacak hem de zevkli bir yolculuğun tadını çıkartabileceksiniz. Ana hat trenlerinde seyahat süresi ve yolcu talepleri doğrultusunda ilave edilen pulman-kuşetli-yataklı vagonlardan birisini tercih edebilir, yemekli vagondan yiyecek-içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ana hat trenlerimize tüm satış kanallarımızdan (gişe-internet ve çağrı merkezi) 30 gün öncesinden biletinizi alarak seyahat hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. Hem güvenli, hem konforlu, hem de ekonomik fiyatlı ana hat trenleri hakkında daha fazla bilgiye sitemizde ulaşabilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

 

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ ÖZELLİKLERİ
İlk seferine 02.06.1957 tarihinde başlayan Güney Kurtalan Ekspresi, 300 kişi taşıma kapasitesine sahip, 4 ppulman, 1 yemekli, 1 kuşetli ve 1 yataklı olmak üzere 7 vagondan oluşmaktadır. 1 pulman vagonda 60, 1 kuşetli vagonda 40 yolcu seyahat edebilmektedir. Kuşetli vagonlarda 10 kompartıman bulunmakta, her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir.

 

Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır. 1 yataklı vagonda ise 10 kompartıman olup, 1 kompartımanda 2 kişi seyahat edebilmektedir. Güney Kurtalan Ekspresi Ankara-Kurtalan-Ankara arasında haftanın 5 günü işletilmektedir.

 

Ankara'dan; pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi günleri hareket eden tren, Kurtalan İstasyonu'ndan pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi, pazar günleri hizmet vermektedir. Yol bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Güney Kurtalan Ekspresi Sivas Gar yerine Bortankaya İstasyonunda durmaktadır.

 

“İLK SEFER ÇIKIŞ TARİHİ VE KALKIŞ SAATİ”
TCDD Taşımacılık A.Ş. Malatya Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,  “Cumhurbaşkanımızın normalleşme süreci ile ilgili verdiği kararlar gereği 12.07.2021 tarihinden itibaren; 4 Eylül Mavi (Ankara-Malatya-Ankara), Güney/Kurtalan Ekspresi (Ankara-Kurtalan-Ankara), Van Gölü Ekspresi (Ankara-Tatvan-Ankara) ve Fırat Ekspresi (Adana-Elazığ-Adana) anahat yolcu trenleri seferlerine başlayacaktır.” Denildi. 

 

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ (ANKARA-KURTALAN-ANKARA)
Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 12.07.2021 - 11:20
Kurtalandan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 14.07.2021 - 09:10


 
4 EYLÜL MAVİ TRENİ (ANKARA-MALATYA-ANKARA)
Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 12.07.2021 - 18:55
Malatyadan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 13.07.2021 - 15:30

 

VANGÖLÜ EKSPRESİ (ANKARA-TATVAN-ANKARA)
Ankaradan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 13.07.2021 - 11:20
Tatvandan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 15.07.2021 - 09:00

 

FIRAT EKSPRESİ (ADANA-ELAZIĞ-ADANA)
Adanadan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 12.07.2021 - 08:35
Elazığdan ilk sefer çıkış tarihi ve kalkış saati: 12.07.2021 - 08:30

Editör: TE Bilisim