MÜCADELE HABER- Sokak hayvanları için farkındalık yaratmak ve kedi ve köpekleri korumak adına sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiren Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, ilçede sokak hayvanlarına mama dağıtmanın yanı sıra bu kez yaratıcı bir fikir ile Belediye İkmal Depolarında bulunan atıl malzemelerle kedi evi üretiyor.

 

 

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda barınabilecekleri alanlar yaratma devam ediyor. Sokak kedilerinin yaşamlarına destek olmak amacıyla kullanım süresi dolmuş ve atıl durumda olan araç lastikleri ve Park ve Bahçelerde alt ve üst zeminlerde kullanılan malzemelerden kedi evileri hazırladı.

 

ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Yenişehir ilçesinde sokak hayvanlarına daha iyi yaşam koşulları sağlamak adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, ’’Belediye İkmal müdürlüğümüzde artık bir üretim merkezine dönüştürmüş bulunmaktayız. Müdürlüğüzde toplanan atıl araç lastikleri ile park ve bahçelerin yapımında kullanılan atıl malzemelerden kedi evlerini üretmeye başladık. Bu kedi evlerini ilçemizde birçok yere yerleştireceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızında bırakacağımız bu kedi evlerine sahip çıkmaları istiyoruz.’’ dedi.

 

Editör: TE Bilisim