MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da dar gelirli ailelerin gıda, giyim ve çeşitli ev eşyaları yardımı gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için daha önce Yenişehir ilçesinde ‘Hayır Marketi’,  Kayapınar ilçesinde de ‘Hayır Çarşısı’ ismiyle açılan yerlerin ardından bu kez de Bağlar’da ihtiyaç sahibi aileler için ‘Hayır Marketi’ açıldı. Yardıma muhtaç ailelerinin İhtiyaçlarının ücretsiz karşılandığı hayırlı marketi ve çarşındaki ürünler ilçe belediyesi ile ilçe müftülüğü ve hayırseverler tarafından temin ediliyor.

 

 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanacağı "Hayır Marketi"nin açılışı İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar İlçe Müftüsü Hasan Yardak, TDV gönüllü üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

 

Açılış töreninde konuşan Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, İlçe Müftülüğü ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla bu güzel hizmeti ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar şubesi ve din görevlileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin, bu çarşıdan faydalanabileceğini ifade etti.

 

Din görevlileri ve gönüllerinin hayırda yarıştıklarına şahit olduğunu söyleyen Güner "Bu marketimiz artık yardımlaşma örneğinin kurumsallaştığı ve ihtiyaç sahiplerine umut kapısı olan bir yer olmuştur. Bu güzel hayırda emeği ve öncülüğü bulunan başta ilçe müftümüz Hasan Yardak’a, tüm hayırseverlerimize, din görevlilerimize ve gönüllülerimize şükranlarımı sunarım.” dedi. 

 

Kurum olarak birçok hayır faaliyetlerine imza attıklarına vurgu yapan İlçe Müftüsü Hasan Yardak, ecdad dönemindeki sadaka taşı, zimem defteri ve askıda ekmek uygulamalarını hatırlatarak bu hayır marketine hayırseverler tarafından bırakılan emanetlerin büyük bir özveriyle gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.

 

Hedeflerinin ihtiyaç sahiplerini gözetmek olduğunu belirten İl Müftüsü Karabayır ise “İhtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin tespitlerinin yapılıp onları mahcup etmeden,  hizmet etmeyi üzerimize minnet borcu biliyoruz. Bu hayır marketimizin Bağlar ilçemizde kazandırılmasına emeği olan başta ilçe müftümüz Hasan Yardak hocamıza ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllü üyelerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Tören, Karabayır’ın yaptığı dua ve kurdele kesimi ile sona erdi. 

 

Türkiye’de sadece Diyarbakır, Mardin ve Ankara’da bulunan ve içindeki ürünlerinin hayırseverler tarafından karşılanan “Hayır Çarşısı” ihtiyaç sahibi vatandaşların temel ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor. Diyarbakır’da ilki Yenişehir Müftülüğü tarafından 2019 yılında açılan ‘Hayır Market’ten sonra ikincisi de 6 Aralık 2020’de Kayapınar Müftülüğü tarafından ‘Hayır Çarşısı’ adı altında açılmıştı.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim