Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Sağlık Bakanlığı’nın 27 Mart- 2 Nisan arasında açıkladığı koronavirüs risk haritasına göre Diyarbakır’da geçen hafta 36 bin 28 olan vaka sayısının bu hafta 60 bin 5 olarak açıklanması ve tehlike çanlarının çalmasının ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşlara ‘Aman Dikkat’ uyarısında bulundu. 

 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, son 15 günde kentte artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle “Aman Dikkat” uyarısında bulundu. Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamada, salgın sona erene kadar belirlenen ve uygulaması oldukça basit olan maske, mesafe ve temizlik kuralına herkesin dikkat etmesinin önemine değinerek, şunları kaydetti: “Sevgili Diyarbakırlılar; Aman Dikkat! Maalesef, son 15 gün içinde, pozitif vaka sayımız yüzbinde 20’lerden yüzbinde 60’lara çıktı. Evet, havalar ısınıyor, herkes kendini dışarı atmak istiyor ancak, Hep beraber sağlığımızı korumalıyız.”

 

“AMAN DİKKAT MAVİ OLMAK İÇİN KURALLARA TİTİZLİKLE UYALIM”

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgınıyla ilgili il bazlı açıklamalarında, sarı kategoride orta riskli kentler arasında yer alan Diyarbakır’da, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor. Salgının, kentte sosyal yaşamın kesintiye uğratmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu hatırlatmak amacıyla geçen hafta billboardlara “AMAN DİKKAT Mavi olmak için kurallara titizlikle uyalım” afişlerini aşan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı, daha dikkatli davranmalarını sağlamak amacıyla el broşürleriyle bilgilendirecek.

 

Sağlık Bakanlığı, 27 Mart- 2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Diyarbakır’da geçen hafta açıklanan veride 36,28 iken bu hafta 60,05 olarak açıklandı.

 

DİYARBAKIR’DA “UÇURTMA ŞENLİĞİ” DÜZENLENDİ

Diyarbakır’da gökyüzünün mavisine yeni güzellikler katmak için “Uçurtma Şenliği” düzenlendi. Diyarbakır’da Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi’nin ortak düzenlediği “Uçurtma Şenliği” gerçekleşti. Yeni Stadyum’un yanında bulunan Kayapınar Şehir Ormanı’nda yapılan şenlikte elliden fazla uçurtma, “Gökyüzünün mavisine yeni güzellikler katmak için, sevgili çocuklarımızı aileleri ile birlikte Kayapınar Belediyesi Uçurtma Şenliği’ne davet ediyoruz.” denilerek gökyüzüne salındı.

 

Öte yandan Diyarbakır halkı 21 Mart nevruz bayramı nedeniyle yapılan ve binlerce kişinin bir araya geldiği mitingden sonra vaka sayılarında patlama yaşandığını savundular.  Kent halkı ayrıca, hafta sonları tarihi mekanlarda da oluşan yoğunluğun  da vaka sayılarında artışa yol açtığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim