Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü proje birimi tarafından uygulanan, GAP Bölge Kalkındırma Projesi tarafından desteklenen “Gençlik İle El Ele” projesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel olarak etkinlik düzenlediler. Pandemi koşulları altında tedbirler alınarak dezenfektan, maske ve mesafe kurallarına uyularak gelen konuklara etkinlik sunuldu. Etkinlik kapsamında müzik dinletisi, tiyatro gösterisi ve resim sergisiyle birlikte program sona erdi.

 

Tiyatro oyununda çocuklar 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne özel olarak oyunlar sergilerlerken, müzik dinletisinde Diyarbakır’ın yöresel halk müzikleri seslendirildi. Çocukların açtığı resim sergisinde ise çocuk haklarına vurgu yapan çizimler konuklara gösterildi. Diyarbakırlı çocuklara her zaman destek sunacağını belirten Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rifai Yıldırım, ”Biz her daim çalışmalarımızı yapmaya ve şehrimizin çocuklarını kalkındırmak için proje üretmeye devam edeceğiz.”diye konuştu. 

 

“ÇOCUK HAKLARI BÜYÜK BİR ÖNEM TAŞIMAKTADIR”

Etkinlik kapsamında çocuk haklarının, insan hakları kavramının içinde ele alınması gerektiğini belirten sunucu Esra Özmen, “Çocuk hakları, hem kanunen hem de ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır. Bugün, dünyanın birçok yerinde var olan insan haklan ihlalleri, çocuk boyutunda daha geniş kapsamlı ve büyüyerek, müdahale edilmesi daha zor bir şekilde yer almaktadır. Çocuk hakları, bir insan hakları meselesidir! Uluslararası Af Örgütü'nün belirttiğine göre, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde, emek sömürüsü, şiddet, yasa dışılık gibi olumsuz etkenlerin dahilinde, çocuk hakları ihlalleri daha büyük boyutlarda olmaktadır. Tüm bu sebeplerle çocuk hakları büyük bir önem taşımaktadır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim