MÜCADELE HABER- Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın, Karacadağ Çöp Depolama Sahası’nda 20 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği EKAY projesinde çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, projede ilk aşama olan elektrik üretimi için 1,5MW kapasiteli 2 biogaz motorlarının kuruluma işlemini tamamlanma noktasına getirdi.

Çöp depolama sahasında, elektrik ve otomasyon bağlantıları ile trafoların kablolamaları çalışmaları ise sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, enerji üretimi için motor kurulum, elektrik, otomasyon bağlantıları ve trafo kablolamalarını en kısa sürede tamamlayıp Mayıs sonunda atıklardan elektrik üretmeyi hedefliyor.

 

REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARININ %50’Sİ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi, günlük bin 475 ton atığın değerlendirileceği, kentte temiz nefes aldıracak olan EKAY projesinde çöp depolama sahasında sürdürülen rehabilitasyon çalışmalarının %50’si tamamladı.

Daha önce atıklardan çıkan ve havaya karışan dumanlar rehabilitasyon çalışmasıyla söndürüldü, çöp görüntüsü yok oldu ve alana toprak serildi. Proje kapsamında ilk hedefini elektrik üretimi olarak belirleyip çalışmalarına bu yönde ağırlık veren ekipler, 2’inci aşamada ise alanda düzenli depolama sahası ve ayrıştırma ünitelerinin inşasına başlayacak.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim