MÜCADELE HABER- “Katledilen Kadınlar İsyanımızdır, Kadın Cinayetleri Politiktir” pankartının açıldığı ve İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasının gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yüzlerce kadın bir doğal afet sonucu veya şimdi içinde bulunduğumuz gibi bir pandemi nedeniyle ölmediler. Erkek egemen zihniyetin kirli ve vahşi elleri tarafından katledildiler. Maalesef ki kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artığı ve cezasızlık politikalarıyla da desteklendiği bir ülkede yaşıyoruz. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler birer istatistiki veri olarak kalamaz, dünya nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar erkek egemen zihniyetin kadın kırımına yönelik oluşturdukları bir politikanın sonucu olarak öldürülüyoruz.

 

Kadına yönelik şiddet evden sokağa, tüm toplumsal alana, akademik ortama kadar artarak yaygınlaşıyor. Kadınların, sadece cinsiyetleri nedeniyle karşı karşıya kaldıkları şiddet, taciz, tecavüz, gibi sorunların çözümünden uzak olan devlet, kadın düşmanı söylemleri, erkekliğe hizmet eden politikalarıyla kadınların yaşamlarına mal olmaya ve her cinayetin ortağı olmaya devam etmektedir.

 

Bizler, evde, sokakta, iş yerlerimizde cinsiyetimizi hedef alan, şiddettin ve cinayetlerin arkasında erkek egemen düzenin olduğunu biliyoruz. Her geçen gün artan erkek şiddetin yarattığı isyan ile karşınızdayız ve karşınız da olmaya devam ederek sizleri rahatsız edip, kötülükleriniz ile yüzleşmenizi sağlamaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim