Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur ve Yenişehir ilçesi başta olmak üzere kentin birçok tenha noktasında vatandaşların cep telefonlarını çalmaya çalışan kapkaççıların son olarak başvurduğu yeni yöntem ise hem şaşırttı hem de vatandaşı canından bezdirdi.

 

Sur diplerini mesken tutmuşlar

 

Özellikle de Dağkapı, Tekkapı, Çiftkapı ve Urfakapı'nın bulunduğu tarihi sur dipleri ile ara sokakları mesken tutan ve yaşları 14-18 arasında değişen kapkaççılar, yoldan geçen vatandaşlardan, "abi kontörün var mı, acil birini arayacağım?" diyerek telefon talebinde bulunup yeni geliştirdikleri yöntemi devre sokuyorlar. Kapkaççıların son dönemde sıklıkla başvurduğu bu yeni yöntemlerinden haberi olmayan bazı vatandaşlar ise, fiyatı 3-4 bin lirayı bulan telefonlarını kaptırıp iyi niyetlerinin kurbanı oluyor.

 

Özellikle de akşamüzeri ve geç saatlerde ara sokak, durak ve sur diplerindeki parklarda gruplar halinde ortaya çıkıp dağılan kapkaççıların son dönemde giderek artan sayıları ise dikkat çekiyor. Neredeyse her köşe başını mesken tutup vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ve onları canından bezdiren vicdansız kapkaççılar, geliştirdikleri yeni yöntemlerini uygulamak için genellikle ıssız yerlerde tek başına yürüyenleri durdurarak telefon talebinde bulunuyor. Kapkaççıların, "abi kontörün var mı, acil birini arayacağım" talebini geri çevirmeyenler ise, bu tuzağa düşerek iyi niyetlerinin kurbanı oluyor.

 

Vatandaşlardan emniyete çağrı 

 

Kapkaççıların özellikle de sur dipleri, ara sokaklar ve tenha yerlerde akşamları adeta cirit attığına dikkat çeken vatandaşlar, emniyete çağrıda bulunarak, devriyelerin artırılmasını ve hırsızların önüne geçilmesini istedi. Neredeyse her 200-300 m de bir kapkaççılar tarafından durdurulduklarını dile getiren vatandaşlar, "Bizler yardımlaşmayı seven ve gelen yardım talebine kayıtsız kalamayan bir millet olduğumuz için bazen birçoğumuz da kapkaççıların 'abi kontörün var mı, acil birini arayacağım' yalanına kanıp bu ve buna benzer yöntemlerinin tuzağına düşebiliyoruz. İnsanlarımız dikkatli ve uyanık olsun. Kapkaççıların bu yeni yöntemini bilmeyenler ise maalesef hem iyi niyetinin kurbanı hem de 3-4 bin liralık telefonlarından oluyor. Bu kapkaççılar özellikle de akşam ve geç saatlerde sur dipleri ve ara sokaklarda yalnız yürüyenleri tuzağına düşürüyor. İnsanlarımız, kapkaççıların bu yardım talebi yalanına itibar etmesinler ve hiç durmadan yoluna devam etsinler. Yolda  yürürken artık telefonla konuşamaz duruma geldik. Kapkaççılar yüzünden huzurumuz kalmadı. Emniyetimiz devriyeleri artırsın, vatandaşların korkulu rüyası haline gelen hırsızlara aman vermesin" diye konuştular.

Editör: TE Bilisim