Fatih SURUÇ

 

“Evde kal” kampanyalarına Diyarbakır’dan da destek geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şehrin genelindeki trafik lambalarının kırmızı ışıklarından “Evde Kal” mesajı vermeye başladı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının önüne geçmek amacıyla farklı bir çalışma başlatıldı. Diyarbakır'da bulunan trafik ışıklarının kırmızı bölümüne, vatandaşların evlerinde kalmalarının önemine değinmek amacıyla 'evde kal' yazısı yansıtıldı.
Türkiye’de yeni tip koronavirüs vaka sayısı 3 bin kişiyi geçerken, virüse karşı her geçen gün alınan önlemler de artıyor. Bunun yanı sıra yetkililer de vatandaşlara gerekmedikçe evde kalmaları yönünde çağrılarda bulunmaya devam ediyor. Belediye, kent içindeki bütün trafik lambaları aracılığıyla sürücü ve vatandaşlara evde kalmaları yönünde mesaj vermeye başladı. Bu durumu gören vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirtirken, belediyenin söz konusu uygulamayı salgın geçene kadar önümüzdeki günlerde sürekli hale getireceği bildirildi.

 

 ZABITA EKİPLERİNDEN 'EVDE KAL' ÇAĞRISI

Öte yandan  Diyarbakır'ın genelinde zabıta ekipleri, vatandaşların özellikle de 65 yaş üstü olanların uyararak sokağa çıkmamaları yönünde anons yapıyor.  Vatandaşlara gerekmedikçe dışarıya çıkmayın anonsu yapan belediyenin zabıta ekipleri, "Ülkemiz genelinde yaygın hale gelen sağlık hastalığı nedeniyle, çalışmayan yaşlı ve gençlerimizin sağlık açısından dışarı çıkmamaları önemle rica olunur" diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu. 

 

Editör: TE Bilisim