Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- 2020-2021 tiyatro sezonunun 3. Oyunu olan Sabahattin Ali’nin yazdığı Uğur ÇINAR’ın yönettiği “Kürk Mantolu Madonna” adlı oyun dün    prömiyer yaptı. Büyük bir heyecanla bekleyen Diyarbakır seyircisi tarafından 31 Ekim 2020 tarihine kadar olan tüm seans için biletler tükendi. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Covid-19 Salgın hastalığı süresince imkanlar ve tedbirler kapsamında büyük bir tempoyla çalışmaya devam ediyor.

 

 

“KÜRK MANTOLU MADONNA” ADLI OYUNUNUN KONUSU

Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” adlı oyununun konusu “Hayatı boyunca içine kapanık, Sessiz bir adam olan Raif sevmediği bir kadınla evlenmiş ailesinin istediği gibi biri olarak yaşamıştır. Gerçekten yaşadığını htiği sadece bir anısı olmuş ve bunu bir deftere yazmıştır. Raif’in arkadaşı olan Sabahattin Raif’i ikna ederek defteri okumaya başlar. Babasının isteği üzerine gittiği Berlin’de sabunculuğu öğrenmek yerine, sanata meylinden ötürü, Resim galerilerini gezmiş bir tabloya hayran kalmış ve tabloyu yapan Ressam Maria Puder ile bir arkadaşlığı başlamış bu arkadaşlık daha sonra Raif’in bütün hayatını etkileyen bir aşk’a dönüşmüştür.”

 

 

MASKE VE HES KODU ZORUNLULUĞU

Dünya genelinde yayılan Covıd-19 salgın hastalığı nedeniyle hastalığın yayılmaması için tüm salon ve fuaye alanlarında el dezenfektanı ve sosyal mesafe levhaları konulmuş olup,  görevli tüm personellerin eldiven ve maske takılı şekilde sosyal mesafeyi koruyarak görevlerini yapmaya devam ediyor. Seyircilerin de maske takma ve HES kodu alma zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca salon kapasitesi yarıya düşürülerek seyircilerin oturma düzeni sosyal mesafe kuralına göre yapılmış olup, seyircilerin uzaktan ateş ölçerler ile ateşleri ölçüldükten sonra içeri alınıyor. 

Editör: TE Bilisim