MÜCADELE HABER- İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği "Pazar Yerleri" konulu genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Buna göre Diyarbakır'da semt pazarları yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında merkez 3 ilçe geneli 17 noktada kurulacak.

 

Halk; yaş sebze, meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidebilecekler. Pazarcılar ise meslek odasının düzenleyeceği belgeleri ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak şartıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

 

Diyarbakır'ın şu ana kadar 3 merkez ilçe belediyesi tarafından yayımlanan pazar yerleri noktaları şöyle:

 

Merkez Bağlar ilçesinde Barış Caddesi, Lezgin Avcı Caddesi, Selahattin Eyyübi Mahallesi Ninova AVM civarı, Bağcılar Mahallesi Keyf-i Diyar altı, Körhat ve Kaynartepe Mahalleleri, Otogar Karşısı Heskif Caddesi ve Bağcılar Mahallesi Yanihal Bölgesi Avea Caddesi.

 

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde Şair Sırrı Hanım Sokak ve Kışla Sokak, Şehitlik 51., 52. ve 54'üncü sokaklar ile Ali Emri 4'üncü sokak. Üçkuyu Semtinde Baraj Bulvarı Üçkuyu Kapalı Semt Pazarı, Dokuz çeltik Yıldız City Önü, Seyrantepe TOKİ Aziziye Mahallesi 573'üncü sokak.

 

Merkez Kayapınar ilçesinde ise Kayapınar Caddesi 470'inci sokak Gaziler Çeşme Durağı yanı, Dr. Sıtkı Göral Cad. Mekke Cami 32'nci sokak Nazım Hikmet Caddesi Tema park yanı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim