MÜCADELE HABER- İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı dolayısıyla Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezinde düzenlenen törene Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Ayla Var Lal, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Adalet Gökcan, Milli Eğitim Müdürü Kadri Özdemiral, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Program, ilçe genelinde düzenlenen İstiklal Marşını ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

ERGANİ’DE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, İstiklal Marşının kabulünün 100. yıl dönümü nedeni ile tören düzenlendi.  Ergani Kaymakamı Ve Belediye Başkan V. Abdulselam Öztürk, İstiklal Marşının Kabulü ve İstiklâl Marşımızın yazarı, "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katıldı.  

 

Ergani Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen "İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma" programına Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sn. Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutanı Nuri Umut Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve Mehmet Akif Ersoy’ un hayatını ve düşüncelerini konu alan slayt sunumu yapılmasının ardından; şiir dinletileri ile devam etti.

 

12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sn. Abdulselam Öztürk'ün, yaş gruplarına göre "İstiklâl Marşı ve Şiir Okuma Yarışması"nda birinci gelen ilk 3 öğrenciyi Çeyrek Altınla ödüllendirmesi ile sona erdi. 

 

DİCLE'DE İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeni ile tören düzenlendi. Dicle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliklere, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Cumhuriyet Savcısı Emine Uçkun Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, İlçe Jandarma Komutanı Enis Kurt, Emniyet Amiri Vekili Ferhan Şengül, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Korona virüs tedbirlerine uygun olarak 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu tarafından hazırlanan etkinlik programı, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının kabulüyle ilgili hazırlanan videonun gösterimi yapıldı. Daha sonra etkinlik konularıyla ilgili olarak öğrenciler şiir okudu. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Anma Günü etkinlikleri, şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

KULP’TA ETKİNLİK

Kulp’ta,  “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” düzenlenen törenle kutlanarak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı. Kulp İlçesinde “ 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma günü” ’nün 100. Yıl dönümü münasebetiyle ile çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik programına Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet, Daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler   katıldı.

 

Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait konferans salonunda covid-19 tedbirleri alınarak düzenlenen anma etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy ‘un hayatını konu alan kısa film gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Kulp İlçesinde ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında 1. Olan öğrenciye, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mustafa Gözlet tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.

 

Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Cumhuriyet Başsavcısı, Hüseyin İşler , Tabur Komutanı Binbaşı Durmuş Kıran,İlçe Emniyet Amiri Selim Toptan tarafından çeşitli hediyelerin takdim edilmesinin ardından anma töreni sona erdi.

 

ÖĞRENCİLER, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜ KUTLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kapsamında öğrencilere yönelik etkinlikler düzenledi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. Yılı münasebetiyle Merkez Bilgi Evi, Sümerpark Bilgi Evi ve Akademi Lise’de gerçekleştirdiği kutlamada öğrencileri, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.

 

Bilgi Evi’nin 2 şubesi ve Akademi Lise’de gerçekleşen kutlama etkinliklerinde öğrenciler, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemleri içeren kısa filmler izledi. Öğretmenler, hazırladıkları sunumlarla istiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebi kişiliği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına dikkat edilerek gerçekleşen kutlama etkinliğine eğitmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Duygu ve heyecan dolu geçen 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü’nde Bilgi Evi Drama ve Tiyatro Kulübü öğrencileri, bu anlamlı günü hazırladıkları oyunlarla sahneledi. Müzik Kulübü öğrencileri de Kurtuluş Savaşı dönemlerini içeren türkülerle güne anlam kattı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Günü kutlamaları öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlarla son buldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim