Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi, Diclekent mahallesi’nde bulunan Rojava Park içerisinde “Çocuklar gülsün diye” sloganıyla Oyuncak Atölyesini hizmete açtı. Atölye, 15 kumbarayla sitelerden topladığı oyuncakları köy çocuklarına ulaştırırken aynı zamanda çocuklar hizmet binasında belirli saatlerde gidip hem oyunlar oynayıp takas usulü oyuncak alıp hem de atölyelere katılabilecekler.  

 

 

“OYUNCAĞI FAZLA OLANDAN OYUNCAĞI OLMAYANA”

Oyuncak Atölye hakkında gazetemize açıklamada bulunan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Ünal Koç, “Oyuncağı olmayan çocuklar ile fazla oyuncağı olan çocukların kaynaşması konusunda çalışmalar yapıp, büyük kumbaralar yaptık. Akabinde bunları alıp sitelere bırakıldı. Bu sayede fazla oyuncakları olan çocuklar, oyuncaklarını bırakıyorlar. Bizler de onları alıp temizliyoruz, yeniliyoruz. Akabinde oyuncağı olmayan çocuklarla bunları paylaşacağız. Sonrasında ise atölyelerimizden oyuncakları kırık dökük olanlar varsa tamir ediliyor.

 

“İKİ ATÖLYE BULUNMAKTA”

Bunların dışında zeka oyunları var. Burada çocuklar gelip, zeka oyunlarımızı oynayabilir. Bir de iki atölyemiz bulunmaktadır. Bunlardan biri ahşap atölyesi, bir diğeri ise el sanatlarıdır. Çocukların belirli saatlerde gidip, vakit geçirebilecekleri bir yerdir. İki atölyemizden bahsedecek olursak, biz bu atölyelerimizden ahşap olanında unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklar elde etmek amacıyla kurulurken, bir diğer atölyemiz olan el sanatlarında ise bez bebekler, bebekleri yırtık sökük olan çocuklarımız oyuncaklarını dikebilir. Onunla alakalı çocuklarımıza öğretme, pratik yapması bakımından eğitimler verilecek. Ahşap atölyemizde ise kurs verilebilecek.

 

 

“ZEKÂ OYUNLARIDA OYNANACAK”

Zekâ oyunlarımıza gelecek olursak, bu konuda birçok oyunumuz yer almaktadır. Bunlardan birkaçına değinecek olursak; İlkin hayal küpüyle başlayalım. Bunda çocuklar küpleri atıp alarak hayal kuruyorlar. Bu sayede hayallerinin gelişmesi bakımından önemli bir beceri kazanmış oluyor. Bir diğer oyunumuz ise emojiler. El becerisini hızlandıran zeka oyunlarıdır. Kubits ise görsel beceriyi sağlıyor. Katamino oyunumuz var. Diğer deyişle aile boyudur. Bu sayede hem eğlenecek, hem öğrenecek, hem pratik yapıp, hem de düşünme yetileri gelişecektir. Satranç’ta olacaktır.

 

“KIRSAL KESİMLERE, KÖYLERE OYUNCAKLARIMIZ GİDECEKTİR”

Kırsal kesimlere, köylere oyuncaklarımız gidecektir. Bunun için de oyuncak bağışlarımızı isteyen gönüllüler getiriyor. Biz zaten kumbaraları sitelere bırakarak, onları karşılıyoruz. Kumbaralarımız şuana kadar 15 siteye bırakıldı. Biz haftada bir kumbaraların yerini değiştirerek, Kayapınar’daki her siteye bırakmayı amaçlıyoruz. Ardından ise burada elde ettiğimiz oyuncaklarla köy çocuklarına ulaşacağız. Bir sürü oyuncağa kavuşamayan çocuklarımız, oyuncaklara kavuşarak burada bir paylaşım unsurunu, çocukların paylaşım hissiyatını yaşatmaya çalışacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim