Son dakika: Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ın şehit ...

 

MÜCADELE HABER-  Diyarbakır merkez Bağlar ilçersi 5 Nisan Mahallesi'nde polis ekiplerinin dün şüphe üzerine durdurmak istediği F.A. (20), M.A. (23) ve M.E.C. (25) isimli şahıslar polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçtı. Şüphelilerden M.E.C.isimli şahıs, üzerinde taşıdığı tabancayla polislere ateş açtı. Açılan ateş sonucu 31 yaşındaki polis memuru Atakan Arslan ağır yaralandı. Yaralı polis, meslektaşları tarafından kaldırıldığı özel bir hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyonlar kapsamında dün gece saatlerinde şüphelilerden F.A. ve M.A. yakalanıp gözaltına alındı. Polis memurunu şehit eden M.E.C. isimli şahıs ise, polis ekiplerinin titiz ve başarılı çalışmaları sonucu bu sabah yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı hain saldırıyla ilgili adli soruşturma başlattı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olmasının ardından başlatılan operasyona ilişkin Diyarbakır Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesinde 30 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru meslektaşımız Atakan Arslan'ın şehit olduğu hain silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şahıslarından M.A. ve F.A. isimli şahıslar 30 Mayıs Cumartesi günü saat 23.45 sıralarında gözaltına alınmışlardır. Devam eden kapsamlı çalışmalar neticesinde hain silahlı saldırı olayında tetiği çektiği ve Polis Memuru meslektaşımız Atakan Arslan'ı şehit ettiği değerlendirilen M.E.C. isimli şahıs ise 31.05.2020 Pazar günü Bağlar Polis Merkezi Amirliğimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikata başlanmıştır."

 

Ara - Yeni Akit

 

ŞEHİDİN NAAŞI MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Öte yandan hain saldırıda şehit olan ve  2 yıldır Diyarbakır'da görev yapan evli ve bir çocuk babası şehit polis memuru Atakan Arslan için Diyarbakır 8. Ana Jet Üssünde  tören düzenlendi. Törenin ardından şehidin naaşı dua ve tekbirlerle memleketi Samsun'a uğurlandı.

 

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Hain saldırya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürü, Diyarbakır Valiliği ve spor camiası başsağlığı meajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurumuz Atakan Arslan ile Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Uğur Bora ve Piyade Er Mehmet Günay'a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun.Ülkemize yönelik terör tehdidi sona erene, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelemiz kesintisiz ve kararlı bir şekilde devam edecektir. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun" dedi.

 

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da yayınladığı taziye mesajında, "Polis memuru Arslan'ın, Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'nde, belinde silah olduğu şüphesi üzerine, ekipler tarafından yapılan "Dur" ihtarına uymayan kişinin tabanca ile ateş açması sonucu yaralandığını, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" dedi.

 

Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklamada, "Bu menfur terör saldırısında şehit olan Polisimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Federasyonlar ve spor kulüpleri Diyarbakır ve Hakkari'de şehit olan güvenlik görevlileri için başsağlığı mesajı yayımladı.

 

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, "Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda polis memurumuzun şehit olduğunu ve Hakkari Çukurca'da terör örgütünün hain saldırısı sonucu da kahraman askerimizin şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Kahraman polisimiz ve askerimize Allah'tan rahmet, aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

 

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) Twitter'dan yayımladığı taziye mesajında, "Diyarbakır'da görev başında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memurumuza ve Hakkari'de terör örgütünün hain saldırısıyla şehit olan iki askerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz." denildi.  Öte yandan Süper Lig'de yer alan kulüpler de şehit düşen güvenlik görevlileri için taziye mesajı yayımladı.

 

NE OLMUŞTU?

Merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 718. Sokakta dün saat 15:00 sularında polisin 'dur' ihtarına uymayan M.E.C iismli şahısın ateş açması sonucu  31 yaşındaki polis memuru Atakan Arslan ağır yaralanmış, meslektaşları tarafından özel bir hastaneye kaldırılan polis memuru Arslan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

 

Son dakika haberleri: Diyarbakır'da polise silahlı saldırı! Bir ...

Editör: TE Bilisim