MÜCADELE HABER- Türkiye’de 12’si faal olmak üzere 10’u da yapım aşamasında toplam 22 şehir hastanesi bulunuyor. Sağlık sorunlarıyla sürekli gündemde olan ve bir yandan da bölgenin sağlık merkezi olması hedeflenen Diyarbakır’da ise 5 yıldır inşa edilmesi planlanan, 705 yataklı olması öngörülen Yenişehir Şehir Hastanesi ve 750 yataklı planlanan Üçkuyular Şehir hastanesiyle ilgili bir adım atılmadı.

 

Pandemi sürecinde kentin şehir hastanesine olan ihtiyacının aciliyetine vurgu yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte proje ile ilgili hiçbir gelişme olmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.

 

“DEVLET HASTANELERİ, DOKTOR EKSİKLİĞİNDEN DOLAYI İHTİYACA CEVAP VEREMEZ DURUMA GELMİŞTİR”

Şehir hastanesine olan ihtiyacın aciliyetine dikkati çeken Dinç, şöyle devam etti: Son yıllarda ilimizde şehir hastanesinin yapılacağı yönünde birçok açıklama yapıldı. HÜDA PAR olarak ilimizin stratejik konumunu göz önüne aldığımız zaman şehir hastanelerinin bakanlık tarafından yapılıyor olması çok önemli ve gerekli gördüğümüz bir husustur.

 

Özellikle de salgın sürecinde ilimizin şehir hastanesine olan ihtiyacı çok yoğun olarak hissedilmiştir. Salgın sürecinden dolayı ilimizde bulunan birçok hastane, fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememiş ve yetersiz kalmıştır. Bölgedeki il ve ilçe devlet hastaneleri, alanında uzman doktor eksikliğinden dolayı ihtiyaca cevap veremez duruma gelmişlerdir. Bu maksatla memleketimiz için artık daha fazla ertelenmemesi gereken çok acil bir ihtiyaçtır.

 

“HÜDA PAR OLARAK GEREKLİ TAKİBATI HALKIMIZ ADINA YAPACAĞIZ”

Şehir hastanesinin işsiz gençler için de bir istihdam kaynağı olacağını kaydeden Dinç, “Memleketimiz Güneydoğu’nun kalbi olduğundan dolayı gerek yurt içi gerekse de yurt dışından hasta kabul etmektedir. Bu derece stratejik bir öneme sahip olan ilimizde sağlık sisteminin en iyi şekilde işletilmesi gerekiyor. İlimiz gerek Türkiye gerekse de ilimize yakın sınırları olan ülkeler için Sağlık Turizmi açısından önemli bir merkez haline gelmelidir. Ayrıca yapılması planlanan şehir hastanesinin memleketimizin en önemli meselelerinden biri olan işsizlik sorununun çözümüne dair az da olsa katkı sunacağını ümit ediyoruz. Bu anlamda şehir hastaneleri ile beraber ilimizin sağlık sisteminin halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir duruma gelmesi için HÜDA PAR olarak gerekli takibatı halkımız adına yapacağız. Memleketimizin faydasına olacak her adıma katkı sağlayamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim