MÜCADELE HABER- Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin salgın nedeniyle 17 günlük kapanma kararı sonrası harekete geçerek gıda satışı yapan ve depolayan işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Gıda Kontrol ekipleri, Kayapınar, Yenişehir, Sur ve Bağlar ilçelerinde faaliyet yürüten, özellikle kapanma döneminde vatandaşlara paket servis ile hizmet sunacak olan işyerlerine yönelik denetimlere ağırlık verdi. Gıda satışı yapan ve depolayan işyerlerinde ürünlerin son kullanım tarihleri, hijyen durumları sıkı şekilde kontrol edildi.

 

TATLI ÜRETİCİLERİ DENETLENDİ

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ramazan ayında vatandaşların yoğun şekilde rağbet gösterdiği tatlı ürünlerinin üretin depolarını denetimden geçirdi.

Gıda Kontrol ekipleri, tatlı imalathanelerinde, üretim aşaması, çalışanların maske, kılık kıyafeti, depoların hijyenik durumu, depoda bulunan gıda maddelerinin son kullanma tarihlerini ve şeker yerine glikoz kullanılıp kullanılmadığını da kontrolden geçirdi. Ekipler, denetimler esnasında tespit ettikleri eksikliklerin giderilmesi için gıda satışı yapan ve depolayan işyerlerine belirlenen mevzuata göre hareket etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, kapanma dönemi boyunca kent genelinde vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmaları için denetimlerini gelen ihbarları da değerlendirerek planlı bir şekilde sürdürecek.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim