MÜCADELE HABER- Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bu alanda en güçlü 5 firmanın teklif verdiği proje ihalesiyle ilgili Altaş Altyapı Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi sözleşme imzaladı. Projelerinin tamamlanması için verilen 6 aylık sürenin ardından uygulama aşamasına geçilecek.

 

“2023 YILINDA DİYARBAKIRLILARA RAYLI SİSTEMİ HEDİYE ETMEYİ PLANLIYORUZ”

Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, Diyarbakır’ın ve Diyarbakırlıların yıllardan beridir özlem duyduğu raylı sistem konusu artık belli bir noktaya gelindiğini söyledi.

 

14,1 kilometre uzunluğunda ve 23 istasyonda oluşacak hafif raylı sistemin Fiskaya’da Ticaret Odası’nın önünden başlayacağını ifade eden Atalay, Dağkapı, Ali Emiri Caddesi, Hintlibaba, Ekinciler, Ofis katlı kavşağı, Turgut Özal Bulvarı, Diclekent Bulvarı, Mastfroş Bulvarı ile Lalegül Bulvarı hattını izleyerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son bulacağını belirtti. Atalay, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bölgesinde depo sahası,trenlerin bakım onarım alanı ve işletme bürolarının bulunacağı alanın olacağını anlattı.

 

Raylı sistemin ne zaman faaliyete geçeceği konusunun çok merak edildiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

 

“2023 yılında inşallah faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.Tabi bu çalışmanın ilk etabı uygulama projelerinin temin edilmesiydi. Biz bu etabı tamamladık. İhalemizi yaptık. Bunun diğer bir aşaması yapımı, diğer aşaması da araç temini. Bu etapları çok kısa sürede tamamlayarak 2023 yılında Diyarbakırlılara raylı sistemi hediye etmeyi planlıyoruz.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim