MÜCADELE HABER- Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşayan Barannık tanıştığı Türk vatandaşı sayesinde İslam dinini araştırmaya başladı. Araştırmaları sonucunda İslamiyeti seçti. Türkiye’ye gelen Barannık Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğüne Resmi müracaat yaptı. Resmi müracaatın ardından Müftülük makamında İlçe Müftüsü Dr. M. Şafi Bilik ve Din Görevlileri huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Barannık Şu sözleri ifade etti: “İslam dininde bulunan ibadetlerde huzuru buldum. Kendimi artık hiç yalnız hmiyorum. Çünkü bir yaratıcının beni koruduğunu ve benimle olduğunu biliyorum. İslam Dininde bulunan ibadetlerin bana verdiği huzur çok etkileyici idi. Bugün burda Kelime-i Şehadet getirerek İslam dinini tercih ettim. Bundan Dolayı çok mutluyum ve heyecanlıyım.” dedi.

Yenişehir İlçe Müftüsü Bilik ise “Daryna kardeşimiz İslamiyet’i seçerek bizleri mutlu etti. İlçe Müftülüğümüzde çok duygusal bir ortam oluştu. Doğrusu İhtida eden kardeşlerimizi görürken çok duygulanıyorum. Bugün önemli bir âna şahitlik ettik. Daryna Artık Fatma oldu. Fatma kardeşimizi İslam dinini tercih etmesinden ötürü kutluyorum. Allah cc hepimizi İslam dinini hakkıyla yaşamaya gayret edenlerden eylesin. Rabbim bizlere de bugünü yaşattığı hamd ediyorum.” dedi.

İhtida ederek Fatma Deniz ismini alan vatandaşa İhtida belgesini İlçe Müftüsü Bilik verirken Kur’an-ı Kerim ve İslam ilmihali hediye edildi. Yapılan dua ile İhtida Merasimi sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim