MÜCADELE HABER- Video konferans sistemi üzerinden gerçekleşen toplantıya Karaloğlu’nun yanı sıra; 17 ilçe Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem ve İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve ilçe Emniyet Müdürleri, ilçe Jandarma Komutanları, ilçe Sağlık Müdürleri ile ilgili Daire Başkanları katıldı.

 

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Karaloğlu, cümlelerine, 2020 yılının hem ülkemiz hem de dünya için hiç beklenmeyen bir zorlukta geçtiğini belirterek başladı. Bu süreci Dünya’da en iyi planlayan ve yürüten nadir ülkelerden birisi olduğumuzdan bahseden Karaloğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bakanlarımız, sağlık çalışanlarımız, güvenlik birimlerimiz ve kamu kurumlarımız ile belediyelerimizin özverili gayretleri ile başarının sağlandığını söyledi.

 

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI %44’LERE GERİLEDİ

Özellikle, salgın hastalığa karşı Diyarbakır'da verilen mücadelede desteği bulunan herkese teşekkür eden Vali Karaloğlu, il genelinde ikinci dalganın yaşandığı Temmuz- Ağustos döneminde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 79'lara kadar yükselerek endişe verici bir duruma çıkmasına rağmen gelinen noktada Diyarbakırlı vatandaşların desteğiyle bugün yoğun bakımdaki doluluk oranlarının %44’lere kadar gerilediğini belirtti.

 

Yoğun bakımlardaki %44’lük oran ve servis yataklarındaki %36'lık doluluk oranıyla, sağlık sisteminin şu anda Diyarbakır'da pandemi ile mücadele edebilecek durumda olduğunu ifade eden Karaloğlu, pandemiyle mücadelenin henüz bitmediğini, Diyarbakırlı vatandaşların aynı hassasiyetle pandemiyle mücadeleye devam etmelerinin gerektiğini aksi halde bu oranların ölüm oranlarıyla beraber artış göstereceğini vurguladı.

 

Diyarbakırlı vatandaşların kurallara uyma konusunda gösterdiği hassasiyetin kendilerine yardımcı olduğunu altını çizen Karaloğlu, “Diyarbakırlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Belki baştan biraz zorlandık ama sonra vatandaşlarımız da gerçekten kurallara uydu, bize yardımcı oldu. Kamu görevlilerine yardımcı oldu ki bugünkü geldiğimiz seviyelere gelebildik. Vatandaşlarımızın desteğiyle, işbirliğiyle başardık. Yoksa bunu da sağlamamız mümkün olmayabilirdi.” şeklinde konuştu.

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

Toplantıya katılan yetkililerden, 31 Aralık günü akşam saat 21.00’da başlayıp 4 Ocak 2021 saat 05.00’da tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlamasının, İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde uyulması gereken tedbirlerle ilgili çıkartılan genelgelerde belirtildiği şekilde uygulanmasını isteyen Karaloğlu, üretim, lojistik gibi alanlarda faaliyetin aksamamasına da azami derecede önem gösterilmesi talimatını verdi.

 

Bu süreçte denetimlerin sıklaştırılacağının altını çizen Vali Karaloğlu, Cuma namazına da dikkat çekerek, namaz kılmak isteyen vatandaşların araçlarıyla herhangi bir camiye değil yürüyerek evlerine en yakın camiye giderek ibadet etmelerine yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını söyledi. Karaloğlu, sokağa çıkma kısıtlamasının süresini de göz önüne alarak, yetkililerden Vefa Sosyal Destek Gruplarının hazır olarak tutulmasını, özellikle yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

 

EVSİZ VATANDAŞLAR VE SOKAK HAYVANLARINI DA DEĞERLENDİRDİ

Barınacak yeri olmayan evsiz vatandaşlar ve sokak hayvanlarına da konuşmasında ayrı bir parantez açan Vali Karaloğlu, sokakta kalan vatandaşların sıcak yemek yiyebileceği ve barınabileceği yer temini ile sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacının giderilmesine dönük çalışma yapılması yönünde talimat verdi.

 

Temasın azaltılmasına yönelik alınan tedbirler kapsamında şehrin meydanlarında ya da önemli caddelerde herhangi bir kutlama yapılmayacağını belirten Vali Karaloğlu, oteller ve benzeri yerlerde de aynı tedbirler kapsamında bir kutlama yapılmayacağını söyledi.

 

Vaka sayılarında tüm ilçelerde düşüş olduğunu sözlerine ekleyen Vali Karaloğlu konuşmasının sonunda yetkililere bu süreçteki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek yeni yılla ilgili başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim