Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgında sağlıkçılara istifa ve izin alma yasağı getirilmişti. 1 Temmuz’da normalleşmeyle birlikte Devlet Hastanelerinde istifa eden doktor sayısının artmasıyla hastalar mağdur oluyorlar. Konuya ilişkin Diyarbakır Sağlık İl Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama yapılamadı.

 

Sadece Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde 10'u aşkın doktorun bir kısmının istifa ettiği bir kısmının da izne ayrılması üzerine hastalar ortada kaldı. Hastaların tedavi olmak için saatlerce hastane koridorlarında doktor beklediği görülürken durumu acil olanlar diğer hastaneleri sevk edildi.

 

Salgının henüz son bulmamasına rağmen bir anda birçok doktor ve sağlık çalışanının istifası ya da izne ayrılması tepkilere neden oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin basın açıklaması yapan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde acil servis de 5 doktorun istifa ettiğini, 6 doktorun sağlık raporu aldığını söyledi. İstifalar sonucunda yetkililere seslenen Kandemir, “Hastane idaresine, İl Sağlık Müdürlüğüne, Valiliğe ve Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Zaten sayıları gelişmiş ülkelere göre çok az olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının sorunları ile acilen ilgilenilmelidir. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Çalışma şartları düzeltilmelidir. Diyarbakır halkının acil sağlık hizmeti başta olmak üzere her türlü hizmeti almasını sağlayacak acil çözümler üretilmelidir.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim