Fatih SURUÇ

 

Türkiye’de de görülen salgına karşı herkesin duyarlı olmasını ve gerekli tedbirleri almasını isteyen Öz Diyarbakır Seyahat Genel Müdürü Şaban Doğmuş, “Koronavirüse karşı yolcu ve personelimizin sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atmamak biz otobüs firmaları olarak öncelikli ve en önemli görevimizdir. Bu nedenle aldığımız önlemler kapsamında firmalar olarak yarından itibaren otobüs seferlerimizi geçici bir süreyle durdurma kararı aldık” dedi.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de görülen ölümcül koronavirüse karşı alınan tedbirlere Diyarbakır’da bir yenisi eklendi. Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ndeki (DİŞTİ) otobüs firmaları yarından itibaren seferlerinde geçici bir süreyle durdurma kararı aldı. Her gün yüzlerce vatandaşın çeşitli illere yolculuk etmek için gittiği otogar terminalinin kontak kapatması vatandaşları endişelendirdi. Kimi vatandaş alınan bu karardan haberlerinin olmadığını belirtirken, haberleri olan kimileri de acil durum yolculuklarında ‘bundan sonra ne yapacağız” diyerek kaygılarını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öz Diyarbakır Seyahat Genel Müdürü Şaban Doğmuş, ölümcül virüse karşı herkesin tedbir alıp duyarlı olması çağrısında bulundu.

Yeni tip coronavirüs (Covid19) salgını tedbiri kapsamında sağlık bakanlığının ülke genelinde yolcu kapasitelerini yüzde 50 oranında azalttığını anımsatan Doğmuş, “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza yönelik geçen hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında yolcu sayısı yüzde 50 düşmüştü. Bu kapsamda biz firmalar da bugüne kadar birçok seferlimizi iptal ettik” dedi

“Biz Diyarbakır otobüs firmaları olarak her zaman yolcu ve personelimi korumak ve kollamakla yükümlüyüz” diyen  Öz Diyarbakır Seyahat Genel Müdürü Doğmuş, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında şimdiye kadar alınan tüm kararları destekliyoruz. Alınan her kara vatandaşın sağlığı ve güvenliği içindir. Şimdiye kadar birçok karar alındı. Aynı şekilde bizler de salgına karşı bugüne kadar birçok tedbir aldık ve almaya da devam ediyoruz. Tedbirlerimiz kapsamında gerek yolcularımızın gerekse personellerimizin sağlık ve güvenliğini gözetmek bizim öncelikli ve en önemli görevimizdir. Yolcu ve personelimizin hayatını riske atamamak adına yarından itibaren seferlerimizde geçici bir süreyle durdurma kararı aldık” dedi.

Vatandaşları da,  aldıkları karara sağduyulu olması çağrısında bulunan Doğmuş, “ Bu kötü günleri inşallah hep birlikte atlatırız. Bizler ülke olarak her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Herkes aldığı tedbir kadar güvendedir” diyerek birilik ve tedbirin önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim