Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Bir grup aktivist tarafından Diyarbakır'da kurulan Rengarenk Umutlar Derneği, geçtiğimiz Cuma günü İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde destek olmak amacıyla çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı. Diyarbakır’da 3 yıldır biriktirdikleri Tahir Elçi Oyuncak Kütüphanesi oyuncaklarını ve yaptıkları çağrı ile yeni veya az kullanılmış oyuncakları da toplayıp İzmir’e gönderecekler. 

 

Rengarenk Umutlar Derneği’nden yapılan açıklama şöyle, “Hep beraber umutla direniyoruz, İzmir’e oyuncak gönderiyoruz! İzmir’de yaşanan depremin ardından çadırlarda kalan çocuklar için Diyarbakır’dan İzmir’e oyuncak dayanışması kuruyoruz. 3 yıldır sizlerin desteği ile kurduğumuz Oyuncak Kütüphane’mizdeki oyuncakları dezenfekte ve tasnif edip İzmir’e göndereceğiz. Fakat yeterli olmayacağının farkındayız.

 

Eğer siz de; Yeni veya az kullanılmış, Toplumsal cinsiyet kalıplarını pekiştirmeyen, Şiddete yönlendirmeyen oyuncaklarınızı göndermek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Oyuncakların dezenfekte ve tasnif işlemlerini afet bölgelerindeki gönüllüler çok zor koşullarda çalıştıkları için yapamayacaklardır. Bu sebeple tüm oyuncakları dernek binamızda toplayıp, gerekli işlemleri yaptıktan sonra göndereceğiz.”  

Editör: TE Bilisim