Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Devlet Tiyatroları, 2020-2021 sanat sezonunun açılışını, yoğun koronavirüs tedbirleri altında 1 Eylül itibariyle açtı. Tiyatro sezonunun açılmasıyla birlikte Diyarbakır’daki devlet tiyatroları da yeni oyunlarla tiyatro severlerle buluştu.  Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, yeni sezonu " Otelde Cinayet " isimli oyun ile dün açtı. Söz konusu oyunun konusu ise, Mıtchell lovell ve Arlene Mıller birbirlerini deliler gibi seven bir çift. Ancak bir problem var. O da Arlene Mıller’in kocası Paul Mıller.  İki sevgilinin Paul’ü ortadan kaldırmak için kurdukları cinayet planı,  komik ve bir o kadar da karmaşık bir duruma dönüştü. 2020-2021 tiyatro sezonu 3 Eylül 2020 tarihinde saat 20:00’de Orhan Asena Sahnesinde Sam BOBRICK/Ron CLARK’ın yazdığı Gökçe YURTSAL’ın yönettiği “Otelde Cinayet” adlı komedi oyunu ile perdelerini açtı. Öte yandan bu sezon 3 yeni oyun ile geçen sezon oynanan 4 oyun ile perdelerin açılacağı açıklandı.

 

 

“KÜRK MANTOLU MADONNA” DİYARBAKIR’DA

Prova aşamasındaki ikinci oyun olan Sabahattin Ali’nin yazdığı Uğur Çınar’ın yöneteceği  “Kürk Mantolu Madonna” adlı oyun 13 Ekim 2020 tarihinde seyirciyle buluşacak. Üçüncü oyun olan Ken Ludwig’in yazdığı Fatih Yurdakul’un yöneteceği “Başroldeki Kadınlar” adlı oyun  4 Eylül 2020 tarihinde provalara başlayacak  ve 6 Ekim 2020 tarihinde seyirciyle buluşacak.

 

Ayrıca yetişkin oyunlarından geçen sezon sahnelenen “Yardımcı Aranıyor” ve “Karar” adlı oyunlar ve çocuk oyunlarından geçen sezon sahnelenen “Sihirli Kitap” ve “Pal Sokağı Çocukları” adlı oyunlar bu sezon tekrar sahnelenecektir.

 

KORONA TEDBİRLERİNE UYULDU

"Otelde Cinayet" isimli oyun  koronavirüs tedbirleri kapsamında sahnelendi. Dünya genelinde yayılan COVID-19 salgın hastalığı nedeniyle hastalığın yayılmaması için tüm salon ve fuaye alanlarında el dezenfektanı ve sosyal mesafe levhaları olup,  görevli tüm personeller eldiven ve maske takılı şekilde sosyal mesafeyi koruyarak görevlerini yaparken, seyirciler de maske taktı.  Ayrıca salon kapasitesi yarıya düşürülerek seyircilerin oturma düzeni sosyal mesafe kuralına göre yapılmış olup, seyircilerin uzaktan ateş ölçerler ile ateşleri ölçüldükten sonra içeri alındı.

 

 

Yeni sanat sezonuna sahneleri olan şehirlerde toplam 17 prömiyerle başlayan Devlet Tiyatroları, açık hava mekânlarını kullanmaya devam edecek, az sayıda salonu da kullanıma açacak.

 

Öte yandan Devlet Tiyatroları, 2020-2021 sanat sezonunun açılışını, yoğun koronavirüs tedbirleri altında 1 Eylül itibariyle açmasıyla birlikte Başkentte "Aşık Veysel" oyununun dünya prömiyeri sahnelendi.  Osman Nuri Ercan'ın yazdığı ve Aşık Veysel karakterini canlandırdığı oyunun yönetmenliğini ise Alpay Ulusoy üstlendi. Gölge canlandırma tekniğinin kullanıldığı oyunda, Osman Nuri Ercan Aşık Veysel karakteriyle ünlü halk ozanının türkülerini seslendirdi, şiirlerini okudu ve hayatından, dünyaya bakışından kesitleri aktardı.

Editör: TE Bilisim