MÜCADELE HABER- Diyarbakır Eczacı Odası kurdukları mobil uygulama ile bir yenilik yaptı. Eczaneler ile ilgili güncel bilgilerin yer aldığı mobil uygulama hizmete sunuldu. IOS ve Android’e uyumlu uygulama App Store ve Google Play Store’dan “Diyarbakır Eczacı Odası” ismiyle indirilebilir.

 

NÖBETÇİ ECZANELERE ANINDA ULAŞMAK MÜMKÜN

Mobil uygulama ile Diyarbakır merkez ve ilçelerdeki nöbetçi eczane bilgisine anında ulaşmak mümkün. Sistem üzerinden günlük olarak yenilenen bilgilerle ihtiyaç duyulan anda nöbetçi eczanenin hem konum bilgisine hem de irtibat numarasına ulaşılıyor. Vatandaş en yakın lokasyondaki nöbetçi eczaneye navigasyon ile yönlendiriliyor.

 

GÜNCEL SAĞLIK VE ECZACILIK HABERLERİ UYGULAMADA

Hem sağlık ve eczacılığa dair güncel haberler hem de çeşitli konulardaki eczacı açıklamalarına da uygulama ile ulaşılıyor. Eczacınız Diyor ki, menü başlığında covid-19, aşılama, ilaç kullanımı hakkında pratik öneriler gibi bilgilere ulaşmak mümkün. Mobil uygulamamızda Oda dergimiz Partikül’ün sayıları da bulunuyor.

 

ECZACILAR İŞLEMLERİNİ UYGULAMA ÜZERİNDEN YAPABİLECEK

Eczacılar işlemlerini mobil uygulama üzerinden yapabilecek. Özellikle pandemi sürecinde birçok işlemin dijital yollarla yapılabilmesine imkân yaratmış, iş ve evrak yükünü azaltmak amacıyla C grubu sıralı dağıtım reçetelerinin elektronik ortamda onaylanabilmesi için e-icmal onay sistemine geçişi sağlamıştık. Web sitemizle entegre olan mobil uygulamamız ile eczacılarımız birçok işlem ve onaylarını pratik olarak yapabilecekler.

 

HALK SAĞLIĞI İÇİN SOSYAL SORUMLULUK

Diyarbakır Eczacı Odası halk sağlığının korunması ve sağlık okuryazarlığının gelişmesi yönünde çeşitli çalışmalarının olduğunu belirterek “Bu konuyu önemsiyoruz. Mobil uygulamamız da bu yönde atılmış bir sosyal sorumluluk projesidir.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim