Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Vali Münir Karaloğlu başkanlığında kent ekonomisi değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çeşitli Odaların başkanları, ilgili kamu kurum müdürleri ve Dicle Üniversitesinden temsilciler katıldı.

Diyarbakır’ın ekonomik durumunun ele alındığı toplantıda Vali Karaloğlu’na DTSO’nu faaliyetleri, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve güncel durum hakkında bir sunum gerçekleştirildi. DTSO ve bağlı Odaların Diyarbakır’da yürüttüğü çalışmalar, yapılması planlanan yatırımlar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, toplantıya katılanlarla Diyarbakır’ın sanayi alanındaki gelişimiyle birlikte ticaret hacminin artırılmasına yönelik yapılabilecekler ve teknolojik altyapının geliştirilmesini içeren istişarelerde bulundu.

 

Toplantı sonunda, Vali Karaloğlu’na, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya tarafından Diyarbakır’ı resmeden bir tablo hediye edildi. 

 

 

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İNCE DİYARBAKIR’DA

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.  Kente gelen Bakan Yardımcısı İnce, beraberindeki heyet ilk olarak Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada  bir süre sohbet eden Bakan Yardımcısı İnce, Emniyet Genel Müdürü Aktaş ve Vali Karaloğlu daha sonra  üst düzey emniyet ve jandarma görevlilerinin katıldığı genel bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Diyarbakır özelinde bölgedeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda şehre yönelik birçok konu masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası, Bakan Yardımcısı İnce ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

 

 

VALİ KARALOĞLU, ÖDÜLLÜ KÜTÜPHANEYİ İNCELEDİ

Değerlendirme toplantısının ardından Vali Karaloğlu, Kayapınar ilçesinde çalışmaları süren, 10 bin metrekare kapalı alanı ve 1 milyon kitapla şehrin cazibe merkezi olmasının yanı sıra bölgenin de en büyük kütüphanesi konumunda olacak olan Prof. Dr. Aziz Sancar Halk Kütüphanesi Projesine yönelik incelemelerde bulundu. Diyarbakır’ı yansıtan mimarisi ile İspanya'da ödüle  layık görülen kütüphane hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, 1 milyon kitabın bulunacağı  kütüphanenin okuma kültürüne sağlayacağı katkı ve bilgiye ulaşma konusunda sunacağı kolaylıklara vurgu yaptı.

Editör: TE Bilisim