Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu,  geçtiğimiz günlerde imzalanan ve turizmin gelişmesine katkı sunacak protokolün ardından geleceğe dönük bir sanayi yatırım projesi olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesine ziyarette bulundu.

 

Ziyaret öncesi Tekstil İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti ile atılacak adımlar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bir toplantı yapan Vali Karaloğlu, yetkililerden devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

Vali Karaloğlu, toplantı sonrasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulunmak ve yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Tekstil İhtisas OSB’yi ziyaret etti.

 

Vali Karaloğlu, Diyarbakır’ın gelişen ve güçlenen ekonomik potansiyeli ile artan talepler karşısında üretim alanı olarak hizmet sunacak olan, birçok farklı firmanın yer aldığı ve istihdama dönük bir proje olan Tekstil İhtisas OSB’de üretime başlayan firmaları tek tek ziyaret ederek yapılan üretimleri inceledi. Tekstil ihtisas OSB’nin Diyarbakır’a sunacağı katkının üzerinde duran Vali Karaloğlu, istihdama yönelik çok önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı. 

 

Ziyareti sırasında özellikle kıyafetlerde kullanılan yabancı kaynaklı baskılar yerine yerli, tanıtıcı görsellerin kullanılmasının tercih edilmesini isteyen Vali Karaloğlu, Diyarbakır’ı anlatan ve Diyarbakır’a özgü görsellerin giysilerde baskı olarak kullanılmasını önerdi. Çalışanlarla sık sık sohbet eden Vali Karaloğlu, tekstil üretiminde kullanılan makinelerden üretim alanlarına kadar tek tek kontrol etti.

Henüz faaliyete geçmemiş ve inşası devam eden iş alanlarını da inceleyen Vali Karaloğlu, Tekstil İhtisas OSB yapım projesi üzerinde yetkililerle istişarede bulunarak çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Editör: TE Bilisim