Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da BAL liginde oynayan 4 takım bulunmaktadır. (Diyarbakırspor, Bağlar Belediyespor, Çınarspor, Bismilspor) 2 takım ise BAL ligine çıkmak için play-off hakkı kazanmış fakat durumu belli olmadığı belirtildi. (Bismil21 ve Silvanspor) Diyarbakır’ın spor anlamında üst liglere çıkması ve kentinde turizmine kazanımlarının olacağını söyleyen Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, Yerel yönetimlerden ve idare kuruluşlar destek isteyeceklerini söyledi.

 

Şuana kadar bir destek almadığını belirten Dayan, “Şu anda gözle görülen bir destek bulunmamaktadır. Tüm kulüpler bulundukları ilçelerde kaymakamlıklardan destek istiyorlar. Ekstra olarak Diyarbakırspor’da yeni bir yönetim başladı ve bu yönetim transferlerini yaptı ve BAL Ligi’ne kendini hazırlıyorlar. Yerel yönetimlerden, idare kuruluşlardan destek isteyeceklerdir.” Dedi.

 

Diyarbakır takımlarının üst liglerde olmasının Diyarbakır’a büyük kazanımlarının olacağını söyleyen Dayan şöyle konuştu. “Liglerimiz üst liglerde olursa dışarıdan da turizm akımı gelecektir. Yerli ve yabancı turizm bakımından bir canlanma yaşanacaktır. Gençlerimizin bir hedefi olacak, üst liglerde kulüplerimizin ayrı çabaları olacaktır. Birinci derece tesis ve altyapı güçlendirilmesi gerekmektedir.” Diye konuştu.

 

Diyarbakır’da Bölgesel Amatör Liginde(BAL) mücadele eden takımlar hakkında gazetemize açıklama da bulunan Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan’ın şöyle devam etti.

 

“DİYARBAKIR’DA BÖLGESEL AMATÖR LİGDE 4 TAKIMIMIZ VAR”

“Diyarbakır’da bölgesel amatör ligde 4 takımımız var bu takımlarımız Diyarbakırspor, Bağlar Belediyespor, Çınarspor, Bismilspor’dur. Diğer ikisi ise Bismil21 ve Silvanspor’dur. 2 takımımız ise Bal ligine çıkma için play-off hakkı kazandılar ama durumları belli değil. Sayın Bakanımız Mehdi Eker, onlarla ilgili bir çalışmaları var, bir federasyondan söz almışlar. Artık ne derece ve ne aşamada olduğunu bilmiyoruz. Bölgesel amatör liginde şu şekilde hak kazanmamışlardır ama play-off’larda amatöre çıkma hakkı kazanmışlardır.

 

“ŞU ANDA GÖZLE GÖRÜLEN BİR DESTEK BULUNMAMAKTADIR”

Pandemi koşullarında müsabakalara gidip gelmeler, tesislerde top oynamalar, oradaki görevlere uymaların her biri birer sorumluluktur. İnşallah kötü bir şey olmaz ve sağlıklı bir şekilde ligimizi bitiririz. Şu anda gözle görülen bir destek bulunmamaktadır. Tüm kulüpler bulundukları ilçelerde kaymakamlıklardan destek istiyorlar. Ekstra olarak Diyarbakırspor’da yeni bir yönetim başladı ve bu yönetim transferlerini yaptı ve BAL Ligi’ne kendini hazırlıyorlar. Yerel yönetimlerden, idare kuruluşlardan destek isteyeceklerdir. Bizler de manevi olarak onların yanındayız ve sorunlarını idari kesime götürüp anlatıyoruz.

 

“YEREL YÖNETİMLERDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ”

Hem ilçenin, hem de ili temsil eden bölgesel amatör ligindeki amatör kulüplerimizin maddi sıkıntılar nedeniyle hem yerel, hem de idari bakımdan mülki amirlerimiz tarafından desteklenmeleri lazımdır. Şu anda kulüplerimizin en çok maddi desteğe ihtiyaçları vardır. Kulüpler, aşılarını kendileri yapacakları aktarıldı ama yine de yerel yönetimlerden destek isteyeceğiz. Bu sayede onları maddi külfetten kurtaracağız.

 

Liglerimiz üst liglerde olursa dışarıdan da turizm akımı gelecektir. Yerli ve yabancı turizm bakımından bir canlanma yaşanacaktır. Gençlerimizin bir hedefi olacak, üst liglerde kulüplerimizin ayrı çabaları olacaktır. Birinci derece tesis ve altyapı güçlendirilmesi gerekmektedir.”

Editör: TE Bilisim