Fatih SURUÇ- Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği'ne atanan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.  Karaloğlu açıklamasında, “Gidilecek yol varsa, gitmeyle biter. Antalya’ya bu anlayışla geldim. Bu anlayışla şehirlerin en güzeli Antalya’ya hizmet ettim. Vakit saat doldu. Diyarbakır’a gidiyorum. Elveda Antalya, Merhaba Diyarbakır”dedi.

 

 Açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle Diyarbakır Valisi olarak atandım" diyen Diyarbakır'ın yeni valisi Karaloğlu, Antalyalılardan helallik istedi

 

Vali Karaloğlu, "Van, Bursa, Antalya’dan sonra, şimdi önümde, gidilecek yeni bir yol var: Kadim şehir Diyarbakır’a hizmet. Görev yaptığım her yeri; yeniden doğduğum yer olarak kabul ediyorum. Antalya artık, yeniden doğduğum yerler arasında. Yeni görev yerim Diyarbakır’da bir hemşehriniz olarak çalışacağım. Hakkınızı helal edin"dedi.

 

Paylaşımında, Diyarbakır'  memleti olarak gördüğünü ve Diyabakırlılar ile birlikte yol alacağını belirten Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Mezapotamya’nın, Anadolu’nun, Orta Doğu’nun… Türkiye ve Dünyanın; Medeniyet, İnanç ve Bereket Şehri Diyarbakır’a vali olarak atanmayı; eşi az bulunur bir nasip olarak görüyorum. Diyarbakır 12 bin yıldır insanlık için cazibesini koruyor. Her çağda bereketi, görkemi, güzelliğiyle insanımıza hayat sunuyor. Diyarbakır’a faydası olan her işte parolamız; “baş göz üstüne” olacak. Diyarbakır’ın ev sahibi olduğu medeniyetlerin, inancın, bereketin ışığını; bu değerlerle yaşayan ve bu değerleri yaşatmak isteyen herkesle el ele vererek daha da güçlendireceğiz. Diyarbakır’ı da, yeniden doğduğum memleketim olarak gördüğümü herkesin bilmesini isterim. Diyarbakır için gidilecek yolları, Diyarbakırlılarla birlikte gideceğiz. Yolumuz açık olsun. Şahsımı Diyarbakır Valisi olarak atayan; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ’ya teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin. Vatana, millete hayırlı olsun."

Editör: TE Bilisim