MÜCADELE HABER- Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, görevinden isitifa ettiğini açıkladı.  Yaklaşık 3 yıldır  OSB Başkanlığı görevini yürüten Odabaşı, yönetimle görüş ayrılığı yaşadığı için istifa ettiğini kaydetti.  Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerinin hak ettiği hizmetlere kavuşabilmesi için yönetim kurulu üyeliğinden de istifa eden  Odabaşı, “Diyarbakır sanayicisine ve OSB'ye hizmet etmeyi bırakmayı düşünmüyorum. Bu nedenle talep olması halinde, yeni seçilecek bir yönetim kurulunda seve seve görev almaya hazır olduğumu da belirtmek istiyorum” dedi.

 

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Diyarbakır OSB Müteşebbis Heyeti Başkanlığı ve Kamuoyuna Duyuru; Yaklaşık 3 yıldan beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğüm Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki görevimden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğimi, Diyarbakır'ın duyarlı ve cefakar halkına ve kamuoyuna bildirmek isterim.

 

Görevim süresince, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Valimiz sayın Münir Karaloğlu'ndan gerekli olan destekleri gördüm. 2018 yılında yapılan seçim ve hemen ardından yapılan müteşebbis heyet toplantısı ile yönetim kurulu başkanlığına oybirliğiyle seçildim. 3 yıl boyunca görevimi layıkı ile yerine getirmeye çalıştım. Bu konuda takdir başta OSB sanayicileri ve sonrasında Diyarbakır kamuoyunundur. Son zamanlarda OSB yönetim kurulu üyeleriyle aramızda, sanayicilerimizin menfaatleri doğrultusunda görüş ayrılıkları oluştu. Gündeme aldırdığım aşağıdaki konu başlıkları, her toplantısında aleyhte görülerek, olumsuz kararlar verildi. Bu konuların dışında daha bir çok konuda OSB yönetim kurulu üyeleriyle görüş ayrılıkları yaşadım. Gündeme getirdiğim halde kabul görmeyen konu başlıkları ise şöyle;

 

-Arsa tahsisleri için sanayicilerin arsa tahsis taleplerinin reddi.

-Sanayicilerin elektrik sorunlarının çözümü ile ilgili yapılan teklifin reddi.

-URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) hakkında tarafımdan yapılan teklifin reddi.

-Yürütülen URGE projesinin iptali.

-Organize Sanayi Sanayicileri ile Diyarbakır tacir ve esnafları arasında yapılacak işbirliği ve kordinasyona dair gerişiminin reddedilmesi.

-Dış ticaret konulu dijital ortamda portal kurulması talebinin reddi.

-Organize sanayi Sanayicileri ile kurulan kucaklayıcı bağın ve hizmet odaklı anlayışın yönetim kurulunun bir kısım üyelerince benimsenmemesi.

 

Yönetim kurulu üyelerinin olumsuz oy kullanmalarından kaynaklanan engellemeleri nedeniyle; 2018 yılından beri şerefle yürütmekte olduğum Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa etmekteyim. Hizmet anlayışım gereği hizmet üretilmeyen bir organda yer işgal etmenin ve bu konuda ısrar etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Hizmet etme alanımızın genişlemesi ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerinin hak ettiği hizmetlere kavuşabilmesi için yönetim kurulu üyeliğinden de istifa ediyorum. Yüreği yeten tüm yönetim kurulu üyelerini de istifaya davet ediyorum. Olağanüstü müteşebbis heyet toplantısının yenilenmesi ile önümüzün açılması önerisinde bulunuyorum. Diyarbakır sanayicisine ve OSB'ye hizmet etmeyi bırakmayı düşünmüyorum. Bu nedenle talep olması halinde, yeni seçilecek bir yönetim kurulunda seve seve görev almaya hazır olduğumu da belirtmek istiyorum. Kamuoyuna saygı ve sevgilerimle Gereğini Müteşebbis Heyetimize ve kamuoyuna saygı ile sunarım.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim