MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan Nebi Elyesa Anadolu İmam Hatip Lisesi Portekiz, Romanya ve Ürdün gibi ülkelerle ortak yürütülen "Does Social Media Really Make Us Social?" (Sosyal Medya Bizi Gerçekten Sosyal Yapar mı?) başlıklı e-twinning projesinde yer alıyor. Okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Dündar koordinatörlüğünde gerçekleşen projede sosyal medya araçları ve sosyal medyanın hayatımızdaki etkileri öğrencilere anlatılıyor.

 

“PROJE SONUNDA KİTAPÇIK OLUŞTURULACAK”

e-twinning projesi hakkında yapılan açıklamada sosyal medya araçları ve sosyal medyanın hayatımızdaki etkileri ile ilgili olduğu söylendi. Farklı ülke ve okullardaki öğrencilerle işbirliği içerisinde gerçekleşen projede çeşitli web 2.0 araçlarını kullanılıyor. Oluşturulan karışık ülke takımlarıyla birlikte sosyal medya araçlarını (Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Tik Tok, Whatsapp) inceleniyor.  Proje sonunda proje süresince yapılacak olan çalışmalardan bir kitapçık oluşturulacak.

 

PROJENİN AMAÇLARI

1. Dil becerilerini geliştirmek

2. Öğrenciler tarafından Web 2.0 araçları gibi teknolojik araçların kullanımını artırmak

3. Sosyal medyanın hayatlarımızdaki etkilerine dair merak oluşturmak

4. Sosyal medyanın avantaj ve dezavantajlarına farkındalık oluşturmak

5. Öğrencilerin diğer okullardaki öğrencilerle birlikte çalışmalarını teşvik ederek öğrencilerdeki yaratıcılığı ve özgüveni artırmak.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim