MÜCADELE HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Bağlar ilçesinde bulunan Doç. Dr. Ahmet Bilgin Bulvarı’nda kapsamlı bir çalışma başlatarak yolu A’dan Z’ye yeniliyor. Uzun zamandır asfaltlama çalışması yürütülmeyen bin 750 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki bulvarda Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, ilk etapta yolun tek yönünde tıraşlama ve refüj çalışması başlattı.

 

ASFALTLAMANIN ARDINDAN PEYZAJ ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Tıraşlama işleminin ardından ekipler, bulvara asfalt sermeye başladı. Toplam 4 bin ton sıcak asfaltın serileceği Doç. Dr. Ahmet Bilgin Bulvarı’nda yolun tamamlanmasıyla birlikte 1 metre genişliğindeki refüj yeniden yapımına başlanacak. Ağaçların zarar görmediği çalışmalarda daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dire Başkanlığı, alanda mevsimlik çiçek ve peyzaj çalışmalarına başlayacak.

 

YENİ AYDINLATMA SİSTEMİ BULVARIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Daha önce yolun aydınlatma sisteminin çok iyi işlemediğini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, yürüteceği yeni aydınlatma sistemi çalışmasıyla Doç. Dr. Ahmet Bilgin Bulvarı’nın çehresini değiştirecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yakın zamanda başlattığı kapsamlı çalışmaları kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacak.

Editör: TE Bilisim