Fatih SURUÇ- ÖZEL HABER

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da bayramın ilk günü gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu ekinlere büyük zarar vererek, çiftçi ve üreticilerin emeğinin heba olmasına neden oldu. Dolu nedeniyle özellikle de buğday, arpa, mercimek, nohut, sebze ve meyve bahçelerinin adeta yerle bir olduğunu ve bu yıl ki borçlarını ödeyecek durumlarının olmadığını belirten çiftçiler, yardım için devlete çağrıda bulunurken,  konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu da, devletin çiftçileri yalnız bırakmamasını istedi. Hasar gören ürünleri yerinde inceleyen İskenderoğlu, çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Devletin, çiftçi ve üreticilerin mağduriyetini görüp gidermesini dile getiren İskenderoğlu, “Çok zor şartlar altında üretim yapan üreticilerimiz ve çiftçilerimiz zor durumdadır. Bayramın il günü yağan sağanak yağış ve dolu nedeniyle devlet tarafından Yenişehir ilçemizin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istiyoruz. Çiftçi ve üreticilerimizin 1 yıllık emeği heba oldu. Devletin bu zor günlerde çiftçinin yanında olmasını istiyoruz “ dedi.

 

Çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan ve hasarlı bölgede hasar tespiti yapan Başkan İskenderoğlu, “Yenişehir ilçemizde yağan dolu başta Pamuk, Mısır, Buğday ve Arpa olmak üzere küçük aile İşletmelerin sebze fidelerine de salatalık, domates, kabak, biber ve patlıcana ciddi bir şekilde zarar vermiştir. Tarım Bakanlığı tarafından Yenişehir ve bölgemizin afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Çiftçi ve üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz bir yıl ertelenmesini talep ediyoruz. Çiftçi ve üreticilerimizin mağduriyetini sıkıntılarını devletimizin görmesini istiyoruz. Çok zor şartlar altında üretim yapan üreticilerimiz ve çiftçilerimiz zor durumdadır. Yağan doludan kaynaklı olarak devlet tarafından Yenişehir ilçemizin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istiyoruz. Çiftçi ve üreticilerimizin 1 yıllık emeği heba oldu. Devletin Çiftçinin yanında olmasını istiyoruz“ dedi.

 

Editör: TE Bilisim