MÜCADELE HABER- Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sert, 2 yıl önce 13 Nisan günü yaşamını yitiren meslektaşı eski Eczacılar Odası Başkanı Ferat Değer’i andı. Yazılı bir açıklama ile Ferat Değer’in sağlık mücadelesinde yaşayacağına vurgu yapan Sert, “Diyarbakır’a, hem mesleğimize önemli katkıları olan, tanıştığı her insanın hayatına dokunan Oda başkanımız Ecz. Ferat Değer’in adını sağlık mücadelesinde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

‘YENİLENEN ODALARDAN BİRİNE FERAT DEĞER’İN ADINI VERDİK’

Diyarbakır Eczacı Odası olarak halk sağlığının korunmasını önemsediklerini belirten Sert,  çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Sert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ile talebi üzerine hayata geçirdiğimiz proje kapsamında Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniğini revize ediyoruz. Türk Eczacılar Birliği’nin de desteklediği bu proje ile klinik ve üç özel yatan hasta odasında anti-bakteriyel zemin kaplamasından temiz su tesisatına; su izolasyonundan klima ve elektrik tesisatına tüm detaylarıyla yenileme yapıyoruz. Yenilenen odalardan birine hayatını kaybeden oda başkanımız Ecz. Ferat Değer’in adını verdik. Yaşadığı süre boyunca ihtiyaç sahibi kişi ve kurumlara yardımlarda bulunan Değer’i bu vesile ile yeniden özlem ve saygıyla anıyoruz.”

 

REVİZE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Üniversite hastanesinde yenilemesi süren KBB kliniğini hizmete açılmasına ilişkin ise Sert, şunları ifade etti:  “Dicle Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet AKDAĞ, Başhekim Yardımcıları, Diyarbakır Eczacı Odası Başkan ve yöneticileri, Ecz. Ferat Değer’in ailesinin katıldığı bir törenle duyurduk. Klinik, revize çalışması bitiminde vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.”  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim