G20 ülkelerinin liderlerinin TSİ bugün 15.00'de bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirecekleri açıklandı. Toplantıda dünyayı alarma geçiren korona virüsü pandemisi ve salgınla mücadelede izlenecek yol haritasını ele alması beklenen liderlerin ayrıca salgının dünya ekonomisi üzerindeki etkilerini de tartışacakları öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı telekonferansta, Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve G20 Türkiye Şerpası Hayrettin Demircan'ın eşlik edeceği açıklandı.

Abe destek isteyecek
Erteleme kararı verilen 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı toplantıda gündeme getireceği öğrenilen Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ise G20 liderlerinden yeni süreç hakkında destek isteyeceği öğrenildi.

Maliye bakanları görüşmüştü
İnsan sağlığı kadar küresel ekonomi için de risk haline gelen korona virüsü pandemisi geçtiğimiz günlerde G20 ülkelerinin maliye bakanları tarafından masaya yatırılmış, gerçekleştirilen telekonferansa merkez bankası temsilcilerinin de katıldığı belirtilmişti. Toplantının ardından G20 liderlerinin de önümüzdeki günlerde bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirecekleri duyurulmuştu.

Editör: TE Bilisim