MÜCADELE HABER- Diyarbakır'ın Serap Gözeli köyünde yıllardır susuz yaşayan köylüler yetkililerden sorunun çözümü için çağrıda bulunmuş ve söz konusu köyü   ziyeret eden CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, bir su fabrikasının yanında olan köyün susuz kalmasına tepki göstererek,  köyün istimlak edileceği sözüne karşı başta su olmak üzere doğal gaz ve internetsiz kalan köyün bir an önce sorunlarının çözümü için yetkililere seslenmişti. 

 

 Gazetemizin, Diyarbakır'ın Kayapaınar ilçesine bağlı Serap Gözeli köyünde köylülerin yıllardır yaşadığı su sorununa ilişkin dün  manşetten verdiği “Türkiye’ye su satan köyde su yok!” haberinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  köylülerin sorununu meclise taşıyarak İçişleri Bakan Süleyman Soylu’ya sordu.

 

  Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına dilekçe yazarak İçişleri Bakan Süleyman Soylu’ya Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Serap Gözeli köyünde yıllardır su sıkıntısı çeken ve son 3 aydır kuraklığın etkisiyle sondajlardan da su bulamayıp bulaşıklarını şehirdeki akrabalarının evine götürerek yıkayan köylülerin yaşadıkları sorunları sordu.

 

 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun dilekçesi şöyle, “Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılarak olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

 Diyarbakır Kayapınar ilçesine bağlı Serap Gözeli Köyü sakinleri bulaşıklarını araçlara koyarak şehir merkezinde oturan akrabalarının evine götürüp yıkamak zorunda kalırken, son zamanlarda yaşanan kuraklığın etkisiyle 3 aydır su sorunu yaşanmaktadır. Geçmiş yıllarda kendi imkanlar ile yaptıkları sondajların ve kuyuların da kuruduğunu belirten köy sakinleri hayvanlarının da susuz kaldığını belirtmektedir.

 

Bu bağlamda;

1. Diyarbakır Kayapınar İlçesine bağlı Serap Gözeli Köyü sakinleri bulaşıklarını araçlara koyarak şehir merkezinde oturan akrabalarının evine götürüp yıkamak zorunda kalırken, ayrıca son zamanlarda yaşanan kuraklığın da etkisiyle 3 aydır su sorunu yaşanırken ve geçmiş yıllarda kendi imkanları ile yaptıkları sondajların, kuyuların da kuruması ile hayvanların da susuz kaldığı göz önüne alındığında, yaşanan su sorunun çözümü noktasında ivedi somut adım atılacak mıdır?

2. Diyarbakır Kayapınar İlçesine bağlı Serap Gözeli Köyü içinde GAP Pınar'ın faydalandığı bir su havzası var iken, köy sakinlerinin susuzluk yaşaması ve köye tanker ile dışarıdan su getirilmesinin gerekçesi ve izahı nedir?

3. Hem köy sakinlerinin hem de hayvanların yaşadığı susuzluk sorunu hangi somut ve sürekli tedbirler ile ne zaman giderilecektir?

4. 27 Mayıs 2021 tarihi itibariyle Türkiye genelinde (iller ve ilçeler göre belirtilmek üzere) toplam kaç köyde sürekli su kesintisi ve kıtlığı yaşanmaktadır?

5. 27 Mayıs 2021 tarihi itibariyle Türkiye genelinde (iller ve ilçeleri göre belirtmek üzere) suyu olamayan toplam köy sayısı kaçtır?” (Haber Merkezi)

 

"Türkiye’ye su satan köyde su yok!" haberini okumak için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim