Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da merkez Bağlar İlçesi’nde bulunan Newroz Parkı’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi’nin genç gönüllüleri pandemi sürecinde evde olan çocuklara moral motivasyonunu yükseltmek anlamında bir dizi etkinlik düzenledi. Gönüllü gençler, miniklerle beraber hem oyunlar oynadılar, hem şarkılar söylediler, hem de çiğköfte yaptılar. Yaptıkları etkinliğin ardından küçük bir piknik de yapan gençler, son dönemde çocukları oyundan çok teknoloji aletlerle zaman geçirdiğini belirterek bu etkinliğin kendileri için çok önemli olduğunu söylediler.

 

“ÇOCUKLARIN KEYFİ VE ENERJİLERİ HARİKAYDI”

Damla Diyarbakır ailesi olarak düzenledikleri piknik etkinliğinde amaçlarına ulaştıklarını söyleyen gönüllü Saadet Özlü, “Zorlu geçen bu pandemi sürecinde moral motiveyi arttırmak, keyifli vakit geçirip kaynaşarak güzel bir çalışmanın sonuna ulaştık. Tabi bunun yanında en önemlisi gittiğimiz alandaki çocukların, ebeveynlerin yüzlerindeki tebessüm olmaktı. Nitekim bunu da başardığımıza inanıyorum. Çocuklarla ne mi yaptık, aram zam zam, balta balta, karınca, chu chu ua, ceviz adam oyunlarını oynayıp; hayat bayram olsun, bir vagon arıyorum şarkıları ile umuda yolculuk eden trenimizi oluşturup park alanında tur attık. Bunlarla kalmayıp halay çektik, erik dalı oynadık onların istekleri doğrultusunda şarkılar söyledik. Tabii çocukların keyfi ve enerjileri harikaydı. Hepsi sanki bu anı bekliyormuş gibi ışıl ışıl parlayan gözlerle bakıyorlardı.” dedi.

 

“BU ZEVKİ YAŞADIĞIMIZ VE YAŞATTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Damla Diyarbakır Gönüllüleri olarak bu tarz etkinlikleri yapacaklarını aktaran Özlü, “Aslında çocukları toplamamıza gerek kalmamıştı. Çünkü müziğin sesini duyan çocuklar birer birer sevgi halkasına dahil oluyorlardı. Ebeveynler ise bu durumdan çok hoşnut olmuşlardı. İlk başta biraz şaşkınlık vardı, hiç beklemedikleri bir durumdu fakat bizleri tanımaya başladıkça, çocuklarının yüzündeki tebessümü görünce hayır dualarını bizlerden sağ olsunlar eksik etmediler. Yani günün kahramanları yine çocuklardı. Bu zevki yaşadığımız ve yaşattığımız için çok mutluyuz. Yüzlerde tebessüm, yüreklerde bir damla umut olma yolunda hep birlikte süperiz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim